Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Schiedam, vrijdag 12 oktober 2007

Misverstand over de financiering van het Wijk Actie Plan Additionele investeringen Woonplus Schiedam in WAP Nieuwland opgenomen

'Schiedam krijgt 44 miljoen voor aanpak wijk Nieuwland', aldus de kop van een bericht in het AD van zaterdag 6 oktober 2007. De strekking hiervan is niet helemaal correct. Daar willen we graag helderheid in brengen.

De corporaties die actief zijn in de 40 aandachtswijken van minister Vogelaar zullen namelijk tezamen 250 miljoen extra investeren. Dit staat te lezen in een onderhandel akkoord tussen Rijk en Aedes (koepelorganisatie van woningcorporaties). Ook Woonplus Schiedam zal in de wijk Nieuwland additioneel investeren. De minister heeft op 4 oktober een zogenaamde tentatieve verdeling van de 250 miljoen euro kenbaar gemaakt. Voor Nieuwland komt dat neer op 44 miljoen in tien jaar die Woonplus Schiedam additioneel moet investeren. Woonplus voldoet ruimschoots aan deze taakstelling. De additionele investeringen van Woonplus Schiedam zijn in het WAP opgenomen. Daarin staat aangegeven dat Woonplus van plan is de komende vijf jaar 91 miljoen euro in Nieuwland te investeren. Het WAP is op donderdag 27 september 2007 door 32 partners in de wijk ondertekend. Kortom, Schiedam krijgt geen geld van de minister. Het zijn de corporaties die investeren.

Woonplus Schiedam is van mening dat deze samenwerking met de wijkpartners een meerwaarde heeft, waardoor de eerste resultaten van het WAP al dit jaar zichtbaar kunnen worden.

////////////////////////////////////////////////

Noot aan de redactie (