Ingezonden persbericht


Unisys sluit wereldomvattend outsourcingcontract met Ciba Specialty Chemicals

Unisys gaat ondersteuning bieden aan 12.000 werknemers van Ciba overal ter wereld, via een flexibel mondiaal leveringsmodel dat gebruikmaakt van onshore en offshore bronnen

BASEL, Zwitserland, 12 oktober 2007 - Unisys Corporation (NYSE: UIS) heeft bekend gemaakt een vijfjarig wereldomvattend IT-outsourcingcontract te hebben getekend met Ciba Specialty Chemicals (SWX: CIBN). Ciba is een toonaangevende internationale leverancier van gespecialiseerde chemicaliën ter verbetering van de prestaties, bescherming, sterkte, kleur en andere aspecten van producten.

Ter versterking van Ciba's mondiale ICT-strategie gaat Unisys een breed scala aan ICT-diensten leveren aan 12.000 werknemers van Ciba in heel Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. In Nederland heeft Ciba twee productie-units, in Maastricht en Heerenveen. De diensten omvatten onder meer diensten voor eindgebruikers, diensten voor datacentra en het beheer van SAP-oplossingen. De eerste fase van het traject moet in 2008 op alle locaties zijn uitgerold.

"Ciba heeft behoefte aan een deskundig beheerde ICT-infrastructuur, zodat wij behendig kunnen concurreren op de almaar veranderende wereldmarkt. Unisys is de ideale partner die ons kan helpen dat doel te verwezenlijken," aldus Michael Loechle, Chief Information Officer van Ciba.

Unisys zet zijn internationale sourcingcapaciteiten in voor Ciba, en combineert daarbij de levering van lokale diensten met de levering van Unisys-dienstencentra in Boedapest, Hongarije en Bangalore, India. Unisys zal helpdeskdiensten gaan aanbieden in negen talen: Engels, Duits, Frans, Italiaans, Portugees, Spaans, Mandarijn, Koreaans en Japans.

Samen met partner Swisscom IT Services gaat Unisys in Zwitserland Ciba voorzien van datacenterdiensten en het beheer van SAP-oplossingen.

"Wij zijn voortdurend bezig onze internationale outsourcingactiviteiten uit te breiden. Deze overeenkomst is voor Unisys een mijlpaal," verklaart Randy Hendricks, president, Unisys Global Outsourcing and Infrastructure Services. "Doordat wij werken met een mondiaal sourcingmodel kan Unisys de werknemers van Ciba altijd en overal van dienst zijn. Wij vertrouwen erop dat ons wederzijdse streven naar uitmuntendheid in klantenservice Ciba kan helpen de zakelijke doelstellingen op een hoger plan te brengen."

Meer over Ciba Specialty Chemicals

Ciba Specialty Chemicals (SWX: CIBN) is een internationale marktleider op het gebied van de productie van hoogwaardige producteffecten. Wij spannen ons in de ideale partner te zijn voor onze klanten. Wij bieden hen innovatieve producten en één adres voor deskundige dienstverlening. De effecten die wij bewerkstelligen, verhogen de kwaliteit van leven. Onze producten verbeteren de prestaties, bescherming, kleur en sterkte van zaken als kunststoffen, papier, voertuigen, gebouwen, woningen, verzorgingsproducten en nog veel meer. Ciba Specialty Chemicals is actief in meer dan 120 landen overal ter wereld en wil toonaangevend zijn in onze doelmarkten. In 2006 hebben de lopende bedrijfsactiviteiten een omzet gegenereerd van 6,4 miljard Zwitserse frank en is er 270 miljoen Zwitserse frank geïnvesteerd in O&O.

Over Unisys

Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. We bieden consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. We zijn erin gespecialiseerd om klanten te helpen om informatie zo te gebruiken dat bedrijfsactiviteiten efficiënt en veilig zijn zodat bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd kunnen worden. Onze consultants en specialisten helpen klanten om hun uitdagingen beter te begrijpen en meer visibiliteit te bieden in de bedrijfskritische verbanden tussen de verschillende activiteiten. Bezoek voor meer informatie www.unisys.nl.

###

Unisys is een geregistreerd handelsmerk van Unisys Corporation. Alle andere merken en producten waar hierin naar verwezen wordt, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.



Ingezonden persbericht