Wederom onrust bij Welzijn aan het IJ


Nauwelijks een week nadat de medewerkers van Welzijn aan het IJ te horen kregen dat collectief ontslag is aangevraagd volgt een nieuwe klap

AMSTERDAM, 20071012 -- Afgelopen donderdag besloot het Stadsdeel Zeeburg zonder diepgaande verklaring de locatie Jeugdland te sluiten. Aanleiding daarvoor ligt volgens het persbericht van het Stadsdeel in de bodemmonsters. Uit een van de mengsels bleek dat op een bepaalde plek van het buitenterrein een matig verhoogde loodwaarde werd gemeten.

Vraagtekens van de medewerkers
Met het sluiten van het buitenterrein van Jeugdland komen ook alle activiteiten te vervallen. Zeker met de naderende herfstvakantie is dat een domper voor de jeugdige bezoekers van Jeugdland.
Voor de medewerkers is dit in korte tijd het tweede slechte bericht dat zij krijgen. Een toelichting op het persbericht van de zijde van het Stadsdeel is tot nu toe uitgebleven. Of Jeugdland nog opengaat voordat Welzijn aan het IJ ophoudt te bestaan is volstrekt onduidelijk. Ook daarover heeft het Stadsdeel zich tot nu toe niet uitgelaten.

Collectief ontslag
Tijdens een personeelsbijeenkomst vorige week dinsdag kreeg het voltallige personeel van Welzijn aan het IJ de mededeling dat met ingang van 1 januari aanstaande collectief ontslag is aangevraagd. Daaronder waren ook de medewerkers van Jeugdland.

Bitter
De medewerkers ervaren de situatie als zuur. Krap een week nadat ze te horen kregen dat Welzijn aan het IJ ophoudt te bestaan, wordt op de locatie waar zij werkzaam zijn de activiteiten gestopt. Een van de medewerkers vindt het `erg toevallig"en "wellicht goed uitkomen voor het Stadsdeel". Zij heeft het gevoel dat het Stadsdeel erg in de maag zit met Jeugdland. Door deze `onverwachte oplossing uit een bijzondere hoek" zouden de problemen voor het Stadsdeel voor wat betreft Jeugdland wel eens opgelost kunnen zijn. Deze bittere reactie geeft de sfeer weer van bij de medewerkers over de aanstaande sluiting van Welzijn aan het IJ. Directeur Marcel Deijl blijft geloven in het positieve en ontkent ten stelligste dat deze situatie door het Stadsdeel aangegrepen wordt als excuus. "Net als wij streeft het Stadsdeel naar een passende oplossing,", geeft hij desgevraagd te kennen.





Ingezonden persbericht