Friese supermarktspecialisten starten internet wijnwinkel


LEEUWARDEN, 20071012 -- LEEUWARDEN, 20071012 -- Twee Friese ondernemers, Willem Veldman (49) en Menno Jansma (45) afkomstig uit de supermarktwereld, hebben vanaf 1 oktober hun internet wijnwinkel geopend. Wijnklik.nl is uniek door zijn sterk onderscheidend vermogen en maakt het de klant gemakkelijk: Keuze op smaak, bestellen per fles en betalen achteraf.

Marktonderzoek leert dat zowel de wijnconsumptie, als het kopen via internet stijgende is. www.wijnklik.nl richt zich vooral op de grote, en groeiende groep wijnliefhebbers die ook actief is op internet.
Onderzoek binnen deze groep leert dat een keuzemogelijkheid op smaak een grote wens is. Ook de mogelijkheid om zelf een doos samen te stellen wordt belangrijk gevonden. Betalen ná ontvangst van de goederen is ook een veelgehoorde wens.
www.wijnklik.nl heeft deze wensen onvoorwaardelijk in haar formule ingebouwd.

Met behulp van de wijnkiezer op de website kan de consument eerst de soort wijn aanklikken, en vervolgens een keuze maken uit de smaakgroepen binnen die soort. Zo ontstaat een helder overzicht van juist die wijnen die zich in dat smaakpatroon bevinden wat het kiezen van de juiste wijn eenvoudig maakt.
Daarnaast zijn er, net als in een supermarkt, altijd prominent gepresenteerde aanbiedingen. www.wijnklik.nl heeft op haar beginpagina altijd een "doosaanbieding", een "Wijn van de maand", en een aanbieding in "natuurvriendelijk" geproduceerde wijn.
De klant kan van alle soorten, inclusief de aanbiedingen, ook één fles bestellen, mits er uiteindelijk maar een gevulde doos van 6 (verschillende) flessen of een veelvoud daarvan, besteld wordt.
Betaling geschiedt eenvoudig achteraf; daarvoor wordt de factuur in de bestelling mee verpakt.

Alle bestellingen worden in Leeuwarden ontvangen, klaargemaakt en gedistribueerd door geheel Nederland. De consument heeft de bestelde goederen binnen 7 dagen thuisbezorgd.
www.wijnklik.nl is vanaf 01 oktober 2007, 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. Vanaf dat moment zal ook de reclamecampagne gestart worden die als een rondreizend circus Nederland zal doorkruisen.