Heeft de gemeente Amsterdam de primeur van de eerste FL.INT?

11/10/2007 22:19



Ronald Heister Public Relations



Heeft de gemeente Amsterdam de primeur van de eerste 'floating interface'? Dat is de vraag waar de nieuwe op te richten Stichting FL.INT in de komende periode het antwoord op moet gaan vinden. 'Floating Interface' (FL.INT) is de naam van een drijvende, multifunctionele ruimte. De eerste FL.INT is gepland op de Sloterplas in Amsterdam Nieuw West. FL.INT is onder meer te gebruiken als varende trouwzaal, als evenementenpodium, als expositieruimte en/of als bioscooptheater.

Midden op de Sloterplas
Als het aan de initiatiefnemers ligt, drijft FL.INT straks in Amsterdam Nieuw West, midden op de Sloterplas. De inwoners van de stadsdelen Bos en Lommer, Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp en Slotervaart worden dan aan elkaar verbonden dwars OVER de Sloterplas heen. Er zijn bovendien drie oeverlocaties in de stadsdelen gepland.

Voor en door Amsterdammers
Architect Wessel Roos van D/Dock Design: "Er wonen meer dan 130.000 inwoners in Nieuw West. En er zijn maar heel weinig publieke en culturele voorzieningen zoals cafés, feest- of expositieruimtes, bioscopen of restaurants. Zo zijn er nu in heel Nieuw West, een gebied zo groot als Amersfoort, maar 2 voorzieningen die multi-inzetbaar zijn en meer dan 150 personen kunnen herbergen".

Samen leven
FL.INT is om leuk in uit te gaan en bedoeld voor mensen uit vele culturen. Door een multifunctionele programmering, afgestemd op de wensen van de inwoners van Nieuw West, zal FL.INT een belangrijke rol gaan spelen aan de onderlinge verbondenheid tussen de inwoners van Amsterdam Nieuw West.

Samen werken
Ronald Heister, voorzitter van de Stichting FL.INT benadrukt dat er weliswaar meer dan 7.000 bedrijven in Nieuw West zijn maar dat veel van de ca. 28.000 jongeren in Nieuw West nog steeds een baan zoeken. En niet altijd als professor, beleidsmedewerker of advocaat maar ook als timmerman, stukadoor, barman of hostess. Net als bij de bouw van bijvoorbeeld de clipper 'Stad Amsterdam', biedt FL.INT jongeren straks de mogelijkheid werkervaring op te doen bij de bouw van FL.INT.

Initiatiefnemers
De Stichting FL.INT begeleidt het onderzoek naar de bouw van FL.INT. Het secretariaat van de Stichting is gevestigd op de Herengracht 551 te Amsterdam. De Stichting FL.INT bestaat op dit moment uit de initiatiefnemers D/Dock Design BV, Ronald Heister Public Relations BV en Gulf Enterprises Ltd. Op termijn zal de Stichting worden uitgebreid met adviseurs en een comité van aanbeveling. Kijk voor meer informatie op www.flintamsterdam.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.flintamsterdam.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (