Gemeente Leeuwarden

Geheimen tableaus Oldehoofsterkerkhof ontraadseld

Bezoekers van het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden kunnen in de herfstvakantie via hun mobiele telefoon extra informatie ontvangen over de tableaus op het plein. Geïnteresseerden kunnen daarvoor een sms-bericht naar nummer 7171 sturen met het nummer van het tableau. Zij ontvangen dan binnen een korte tijd een sms-bericht met de aanvullende informatie over het tableau. Het ontvangen sms-bericht kost ¤0,25.

De gemeente Leeuwarden, het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) en de Internetacademie van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden werken samen aan deze pilot. De Internet Academie heeft het concept bedacht en ontwikkelde de software van het sms-systeem. Het HCL leverde de achtergrondinformatie. De pilot wordt na de herfstvakantie geëvalueerd. De deelnemende organisaties bekijken dan of zo'n sms-actie vaker en op andere terreinen kan worden ingezet.

In en rond de Oldehove hangen in de herfstvakantie posters met het nummer en hoe het sms-bericht moet worden verstuurd. Op de website van het HCL zijn de uitgebreide beschrijvingen van de tableaus te vinden; www.historischcentrumleeuwarden.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, telefoon (058) 233 4002.