Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2070802300

Vragen van het lid Van der Ham (D66) aan de minister van Buitenlandse Zaken en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, over de reactie van de voorzitter van de Raad van Europa aangaande Patriarch Alexius II. (Ingezonden 12 oktober 2007)


1
Wat is uw reactie op de uitspraken van de Russische Patriarch Alexius II over homoseksualiteit tijdens de laatste bijeenkomst van de Raad van Europa? 1)


2
Kloppen de berichten in de Engelse media dat de voorzitter van de Raad van Europa, de heer Van der Linde, "de Russische kerkleider na afloop warm bedankte voor zijn bijdrage aan dialoog, begrip, tolerantie."? 2)


3
Hoe beoordeelt u de opstelling van de heer Van der Linde tijdens deze bijeenkomst? Acht u het niet wenselijker als de heer Van der Linde afstand had gehouden van de opmerkingen van de Patriarch? Hoe wilt u de heer Van der Linde hierop aanspreken?


1) www.gay.nl/article/10832/Discussie_patriarch_gaat_door
2) "Patriarch Alexy of Russia assails gays in speech at Council of Europe", International Herald Tribune, 2 oktober 2007; http://www.iht.com/articles/2007/10/02/africa/church.php