Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

7 oktober 2007

BOEKPRESENTATIE EN TENTOONSTELLING 'HET ONBEKOMMERDE LEVEN'

Eddy Christiani opent expositie Museum van de Twintigste Eeuw

HOORN - 'Het Onbekommerde Leven' is de titel van het boek dat vrijdag 12 oktober wordt gepresenteerd in het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn. Eddy Christiani, bekend artiest uit de jaren vijftig, neemt het eerste exemplaar van het boek in ontvangst uit handen van auteur Rob Bouber. Aansluitend opent hij de gelijknamige expositie in het Museum van de Twintigste Eeuw.

De expositie 'Het Onbekommerde Leven' toont een selectie van veertig fotoŽs die in het boek zijn gebundeld. Prachtige foto's op groot formaat van Ad Windig, Kees Scherer, Maria Austria, Henk Jonker, Sem Presser en Eva Besnyö uit de collectie van het Maria Austria Instituut. De tentoonstelling in het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn is te bezoeken vanaf 12 oktober 2007 t/m 25 maart 2008. Het boek is gedurende de expositie tevens te koop in de museumshop.

Over het boek `Het Onbekommerde LevenÂŽ

De familie Brinker wordt gevolgd tussen 1948 en 1960. Hoofdpersoon is Hans Brinker. Ook al is hij jong, hij hoort wat hij horen wil en beziet de maatschappij vanuit een nieuwsgierig perspectief. Kroniek en de ruim negentig fotoÂŽs van vermaarde fotografen hebben het effect van een tijdmachine. Laat u met alledaagse geschiedenisjes meevoeren naar de sfeer van de jaren vijftig: onbekommerd en eenvoudig...

'Het Onbekommerde Leven' heeft gedurende een jaar centraal gestaan in de gelijknamige feuilleton in de regionale dagbladen van HDC Media en is vanaf 15 oktober verkrijgbaar bij de MuseumShop, de betere boekhandel (verkoopprijs E27,50). Auteur Rob Bouber (zelf uit 1948) schreef eerder het succesvolle boek 'Gezichten van Noord-Holland'.



Ingezonden persbericht