Ingezonden persbericht

Nieuwsbrief OM: Klikken, scrollen en telewerken

Opportuun oktober 2007
Pyromane Lyndia
Vetverkeerdkrant: geweld op school
'Weg met de beelden. Leve de feiten'
Dossier witwassen

Opportuun oktober 2007
De nieuwste Opportuun besteedt in een speciaal themanummer aandacht aan het Geïntegreerd Processysteem Strafrecht (GPS). Wat betekent de introductie van GPS voor het OM en haar medewerkers? "In het begin heb ik er tranen om gelaten", zegt een medewerker bijvoorbeeld. Nu is hij maar al te blij met het 'klikken, scrollen en telewerken'.
>
Pyromane Lyndia
In de boswachterijen rond Gieten en Borger woedden eind 2004 en gedurende 2005 vele, soms grote branden. De onrust nam steeds meer toe, terwijl het onderzoek naar die branden bepaald niet vlotte. Tot er op een dag ineens een jonge vrouw het politiebureau van Emmen binnenstapte. Officier van justitie Jan Hoekman blikt in Opportuun terug op een opzienbarende zaak.
>
Vetverkeerdkrant: geweld op school
In de Vetverkeerdkrant staat een verhaal over een jongen die iedere dag geld moet geven aan een medescholier. Doet hij dit niet dan kan hij een pak slaag krijgen. De officier van justitie vertelt over een paar meiden die een klasgenoot in elkaar timmeren. Een jongen filmt de kloppartij en zet de beelden op YouTube. Verder de filmtip, linkjes naar sites en de stelling.
>
'Weg met de beelden. Leve de feiten'
Op het Praktijkcongres Succesvol Persbeleid is voorzitter van het College van procureurs-generaal Harm Brouwer ingegaan op de mate van openheid van het OM. Lees zijn speech.
>
Dossier witwassen
Witwassen is het verbergen of verhullen van de herkomst van crimineel geld. De bestrijding van witwassen is één van de speerpunten van het kabinet en het Openbaar Ministerie. In het dossier witwassen kunt u alles lezen over de manieren waarop witwassen wordt bestreden, de wetgeving omtrent witwassen, actuele voorbeelden en nieuws- en persberichten over dit onderwerp.
>

http://www.om.nl/nieuws/nieuwsbrief