Ingezonden persbericht

PERSBERICHT ­ 12 oktober 2007
------------------------------------------------
3 Nieuwe Knapzakroutes bij In Boekvorm Uitgevers!

Eind oktober verschijnen er weer 3 nieuwe Knapzakroutes door het unieke Drentse landschap.
De Drentse Knapzakroutes zijn al jarenlang een begrip. In Boekvorm Uitgevers steekt de oude wandelroutes in een nieuw jasje en actualiseert de inhoud. Deze maand verschijnen er weer 3 bijzondere wandelroutes door Drenthe, waarmee er momenteel 18 gidsen verkrijgbaar zijn. Met de nieuwe routes verkent u de unieke omgeving van Ansen, Wapse en de tweelingendorpen Alteveer en Kerkenveld. Er verschijnen regelmatig nieuwe routes, dus houd de Knapzakwebsite in de gaten.

Met de route rondom Ansen (Knapzakroutes 16) maakt u kennis met sterk afwisselende landschappen die dit gebied kenmerken. Ten westen van Ansen wandelt u door de natte groenlanden in het stroomdal van de Dwingelerstroom; het dorp zelf is ontstaan op een langwerpige keileemrug en in het noorden van het gebied vindt u een groot gebied met spectaculaire zandduinen.
Knapzakroute 17 voert u door het dorpsgebied van Wapse, tussen de beekdalen van de Wapserveensche Aa en de Vledder Aa. De tocht gaat langs het Landgoed Berkenheuvel en het Wapserveld. De bossen van Berkenheuvel horen tot de mooiste gedeelten van het Nationaal Park Drents-Friese Wold.
Knapzakroute Alteveer en Kerkenveld (K18) leidt u door voormalig moeras- en veengebied, uitgestrekt tussen Hoogeveen, Zuidwolde, Slagharen en Coevorden. De afgelopen eeuwen is het gebied grotendeels veranderd in een typisch ontginningslandschap, maar delen van het oude landschap zijn nog terug te vinden. Weidsheid en een rijkdom aan planten en vogels wisselen elkaar in dit gebied af.

Knapzakroutes kosten ¤ 5,25 (24 pag.) en zijn verkrijgbaar bij de betere boekhandel, wandel- en outdoorzaak en bij uw VVV-kantoor.

Uitgever: In Boekvorm Uitgevers

De vernieuwing van de Knapzakroute-serie is een initiatief van Stichting het Drentse Landschap en de Brede Overleggroep Kleine Dorpen in Drenthe

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -