Artec Technologies onderzoekt schending van zijn IPTV (Internet Protocol TV) patent door Arcor

12/10/2007 20:01



PR Newswire



DIEPHOLZ, Duitsland, October 12 /PRNewswire/ --

- Artec Technologies onderzoekt juridische stappen tegen Arcor met betrekking tot zijn patent voor Time-Shifted televisie (de kijker kan zelf het tijdstip van kijken bepalen)


- Patent beschermt de ontwikkeling van een IPTV service met "Time-Shift" functies

artec technologies AG., gevestigd in Diepholz, Duitsland - vlak bij Bremen, onderzoekt momenteel een potentiële inbreuk op zijn patentrechten door Arcor Inc. & Co. KG, betreffende een procédé voor op het netwerk gebaseerde opname en playback van multimedia streams. Nadat artec technologies het procédé in 2000 had ontwikkeld en in 2001 een aanvraag voor een patent had gedaan, heeft het Duitse patenten- en handelsmerkbureau in 2006 een patent op het procédé afgegeven. Een karakteristiek verschil van het gepatenteerde procédé is de mogelijkheid om continu live content op te nemen en -tijdens het opnemen- in te schakelen en deze content met time shifting af te spelen. Als een kijker inschakelt als een programma al is begonnen, kan hij/zij het programma nog steeds van het begin af aan bekijken, op elk moment de pauzeknop indrukken en terug of vooruit spoelen naar elke gewenste specifieke scène. Functies als deze worden normaal gesproken op recorders met geïntegreerde hard drives en/of set-top boxes "time-shifting" genoemd. In tegenstelling tot time-shift functies op dergelijke recorders en set-top boxes, worden de live opnamen, die gemaakt zijn door het door artec technologies ontwikkelde en gepatenteerde procédé, niet opgeslagen in het apparaat zelf maar op de centrale server. De op de server opgeslagen content kan vervolgens door een grote hoeveelheid gebruikers worden opgeroepen, en dat zelfs terwijl de opnames plaatsvinden. Dit maakt tijdelijke opslag op apparaten in de huiskamer overbodig.

Op de "CeBIT 2007" kwam Arcor met een nieuw IPTV systeem en maakte bekend dat het in de nabije toekomst op de markt zou worden geïntroduceerd. In deze IPTV service staat de functie, die door Arcor "Timeshift restart" wordt genoemd, centraal. Naast andere kenmerken, is deze functie bedoeld om de kijker in staat te stellen terug te gaan naar het begin van een uitzending en die te bekijken, terwijl het programma reeds loopt. In september 2007 maakte Arcor aanvullende details van zijn geplande IPTV aanbod bekend. Volgens artec technologies zijn er verscheidene aanwijzingen dat deze door Arcor aangekondigde functies afkomstig zijn van een directe inbreuk op de patenten van artec voor zijn eigen procédé. Momenteel onderzoeken juristen, waaronder specialisten in wetgeving aangaande patenten, de mogelijkheden om acties te ondernemen tegen Arcor, vanwege inbreuk op patentrechten.

Artec technologies hecht belangrijke strategische waarde aan zijn patent. Het procédé dat zeven jaar geleden is ontwikkeld, is momenteel één van de centrale functies van artec's set-up en ontwikkeling van toekomstige IPTV diensten. De Noord-Duitse onderneming heeft het systeem wereldwijd al aan een aantal televisiebedrijven verkocht. Bovendien is het artec systeem, dat time-shifted televisie via IPTV mogelijk maakt, al aan een
telecommunicatieleverancier in Duitsland geleverd. artec technologies verwacht in de toekomst een opzienbarende vraag naar op server gebaseerde systemen voor IPTV en dientengevolge een aanzienlijke omzet.

Over artec technologies AG - De public stock onderneming artec technologies AG, die gevestigd is in het landelijk gelegen Diepholz - nabij Bremen in Duitsland is actief op de gebieden van "Digital Video Security" and "Streaming Media/IPTV". De onderneming is één van de technologische leiders op het gebied van systeemoplossingen voor digitale verslaglegging, analyse, opnamen en transmissie van video, audio en data van zogenaamde third-party systemen via verschillende soorten netwerken. Op het gebied van digitale video security ontwikkelt en brengt de onderneming producten en systeemoplossingen voor digitale video surveillance op de markt onder de merknaam "MULTIEYE". In een secondair gebied ontwikkelt en brengt artec producten en systeemoplossingen op de markt op basis van zijn "XentauriX" platform, dat hoofdzakelijk wordt gebruikt voor IPTV applicaties, alsmede voor opnamen van live tv/radio uitzendingen. Tot op dit moment heeft artec van beide merken wereldwijd meer dan 12.000 systemen verkocht.