Gemeente Zwolle

Ontduiken betalen parkeergeld aangepakt

Datum uitgave persbericht: 10/12/2007

Het college van B&W heeft besloten om de algemene voorwaarden voor parkeren in parkeergarages te veranderen. Tot nu toe kan men bij verlies van de parkeerkaart uitrijden na betaling van het dagtarief. Het is gebleken dat regelmatig het betalen van parkeergeld wordt ontdoken door mensen die langer dan een dag parkeren. Zij geven in dat geval aan de parkeerkaart te zijn verloren. Het college heeft daarom besloten dat voortaan het drievoudige van het dagtarief moet worden betaald tenzij kan worden aangetoond dat korter is geparkeerd.

Algemene voorwaarden

Het college stelt de algemene voorwaarden vast die van toepassing zijn op alle gemeentelijke parkeeraccommodaties in Zwolle. Op 10 april 2006 heeft het college de huidige voorwaarden vastgesteld. Naar nu blijkt is aanpassing van de voorwaarden nodig. De volgende tekst wordt opgenomen: `Indien de parkeerder geen parkeerbewijs kan tonen, is hij minimaal het drievoudige van het dagtarief schuldig, tenzij hij kan aantonen dat hij korter dan drie dagen heeft geparkeerd.'

Klachtenregeling

De parkeerder die kan aantonen dat hij korter dan drie dagen heeft geparkeerd kan een klacht indienen bij de eenheid Wijkzaken van de gemeente Zwolle. De gemeentelijke klachtenregeling is van toepassing. Indien de klacht gegrond is, wordt het geïnde bedrag voor de tijd dat aantoonbaar niet is geparkeerd, teruggestort op de rekening van de parkeerder.

Bron: Afdeling Communicatie
Datum van 12-10-2007 tot 11-11-2007