Gemeente Aalten


12-10-2007
Bouw Hof van Leerink
Tijdelijke verkeersmaatregelen zolang bouwwerkzaamheden duren.

In verband met de gestarte werkzaamheden ten behoeve van de Hof van Leerink is reeds eerder besloten om gedurende de periode maart 2007 tot en met mei 2008 of zolang voor de werkzaamheden noodzakelijk is een aantal maatregelen te nemen.
Echter de start van de werkzaamheden is verschoven naar 24 september 2007 tot en met november 2008 of voor zolang voor de werkzaamheden noodzakelijk is.
Om zowel de bereikbaarheid als de verkeersveiligheid zo optimaal mogelijk te waarborgen is er een aantal maatregelen genomen:

Afsluiting van de Kerkstraat tussen de beide aansluitingen van of naar het Lage Blik.
Hierbij is de apotheek voor fietsers, voetgangers en leveranciers wel bereikbaar. Bezoekers met een auto die de apotheek willen bezoeken dienen dan op het Lage Blik te parkeren. De verbinding tussen de Kerkstraat en het Lage Blik aan de noordzijde is voor doorgaand verkeer, behoudens fietsers en voetgangers, afgesloten;

Het omzetten van het eenrichtingsverkeer in de Hofstraat; Hierbij kan het verkeer via de aangebrachte omleiding om het centrum alsnog de Kerk- en Landstraat bereiken;

Het instellen van een lengtebeperking op de Hofstraat tussen de Herenstraat en Kerkstraat van af 8 meter;
Dit ter voorkoming dat lange vrachtwagens zich alsnog vast rijden in het centrum nu het éénrichtingsverkeer in de Hofstraat is omgedraaid;

Het creëren van doorrijdmogelijkheid op de Landstraat door het laten zaken van de paal nabij schoenenzaak Ebbers ;

Het creëren van doorrijdmogelijkheid op de Peperstraat tussen de Peperstraat (voormalig postkantoor) en de Kerkstraat door het laten zakken van de paal nabij restaurant Stegers;

Het tijdelijk verleggen van het begin en einde van de parkeerschijfzone ter plaatse van de Stationsstraat huisnummer 6 naar het einde van de Stationsstraat tot aan de Dalweg.

Wij hopen dat met deze maatregelen de bereikbaarheid van het winkelcentrum van Aalten voldoende kunnen waarborgen en vragen om uw begrip voor de ingestelde beperkingen.
Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de heer G.J. van de Vooren van de afdeling Werken, bereikbaar onder 0543-493177.