Ingezonden persbericht


Spoeddebat Skaeve Huse

12-10-2007 * De SP-fractie vraagt vandaag een spoeddebat aan over de gang van zaken rondom de locatiekeuze voor de Skaeve Huse. Raadslid Paul Huijgen: "Dat die Skaeve Huse er moeten komen staat voor ons niet ter discussie, maar om dit project tot een succes te maken is de keuze van een geschikte locatie zeer belangrijk. Met de manier waarop het college dit nu aanpakt, wordt een eerlijke en open discussie over de locatie onmogelijk gemaakt."

Het college heeft bij de bekendmaking van de vijf mogelijke locaties duidelijk zijn voorkeur uitgesproken voor de locatie aan de Tatraweg, daarmee afwijkend van het advies in het onderzoeksrapport, dat juist de Blaak als meest geschikte locatie selecteerde. Op 3 oktober werd in de wijk Groenewoud een bewonersbrief met informatie over het project Skaeve Huse en een vooraankondiging van de behandeling in de raadscommissie verspreid, in de omgeving van de overige vier mogelijke locaties liet het college dit na. Huijgen: "Het lijkt wel of het college de mogelijkheid uitsluit dat de raad naar aanleiding van het bestuderen van het onderzoeksrapport en gesprekken met buurtbewoners tot een ander besluit komt. Bovendien worden de onwonenden van de overige vier locaties op achterstand gezet: stel nu dat de raad in haar wijsheid besluit dat de locatie bij De Blaak toch geschikter is, dan hebben die buurtbewoners wel hun kans om in discussie te gaan met de raad misgelopen."

De SP-fractie eist van het college dat zij het informatie- en inspraakproces rondom de locatiekeuze opnieuw inricht, waarbij alle mogelijke locaties gelijk worden behandeld. Huijgen: "Alleen op die manier is een echte discussie mogelijk en heeft de raad de mogelijkheid inbreng en argumenten vanuit de buurtbewoners op waarde te schatten en te honoreren."

Meer informatie:

Paul Huijgen, 06-23352263