Gemeente Wervershoof


Wethouder blij met seniorendag

12 okt 2007
Seniorendag 2007, 65-plus infomap wordt aangeboden door mevr. Ria Wilms Afgelopen week hield de gemeente weer een Seniorendag. Van die gelegenheid maakte wethouder mevrouw Ria Wilms gebruik om het ouderenbeleid te belichten.
"De organisatie heeft mij gevraagd een openingswoord tot u te richten en van deze uitnodiging maak ik gaarne gebruik. De Seniorendag is een jaarlijks terugkerend fenomeen in Wervershoof en was vorig jaar een groot succes, ook gezien het groot aantal mensen die toen aanwezig waren. Ik hoop dat het vandaag weer een succes wordt.

Seniorendag 2007 Als ik naar het programma kijk moet dat lukken, er is muziek, er zijn goochelaars, er zijn (informatieve) presentaties, er wordt voor de inwendige mens gezorgd en natuurlijk is er de verloting. Met andere woorden: serieuze zaken worden afgewisseld met ontspanning.

Maar zo'n middag opzetten en organiseren gaat niet vanzelf. Veel mensen hebben de handen in een geslagen om deze middag mogelijk te maken. Op voorhand wil ik iedereen bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt. De betrokken en samenwerkende organisaties. Maar vooral de vrijwilligers, die zich hebben ingezet om dit mogelijk te maken. En kijk ik tot slot naar de lijst met de vele sponsors dan kan ik alleen maar zeggen dat de betrokkenheid, de gebondenheid en inzet vanuit onze gemeenschap groot is.
Dat verheugt mij.

In die zin maken we al een deel van de gedachte van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) waar: meedoen, erbij te horen en erbij te blijven. Ik kom echter niet met lege handen. Ik heb ook een cadeautje voor u. Met een bijzonder genoegen ga ik u nu de eerste drie 65+ informatiemappen overhandigen aan drie inwoners die deze maand 65 jaar zijn geworden of nog moeten worden, de heren Mekkering, Van Dantzig en Otsen.

De informatiemappen zijn speciaal samengesteld voor iedereen van 65 jaar en ouder in de gemeente Wervershoof. U vindt hierin een speciale 65+ gids met informatie over de belangrijke organisaties en voorzieningen in onze gemeente en in onze regio. Verder is van veel van deze organisaties een eigen informatiefolder toegevoegd.

Waarom zo'n informatiemap?
Als gemeente merken we, en niet alleen wij, ook de Seniorenraad en de Stichting Welzijn Ouderen West-Friesland, dat senioren vaak niet of onvoldoende op de hoogte zijn van voor hen belangrijke voorzieningen en er daarom waarschijnlijk onvoldoende gebruik van maken.

Steeds meer senioren kiezen er voor om zelfstandig te blijven wonen in hun eigen vertrouwde omgeving. De overheid stimuleert dat ook, maar hierdoor wordt de gemeente ook steeds meer een belangrijk aanspreekpunt wanneer u bij uw zelfstandigheid enige steun nodig heeft. Voor een deel gebeurt dat (al) via het Wmo-loket in het gemeentehuis.
Maar er zijn ook diverse anderen waarop u een beroep kunt doen. Organisaties en voorzieningen waar de gemeente een goede samenwerking mee heeft of een samenwerking mee tot stand probeert te brengen. Door middel van deze informatiemap proberen wij u daarin op weg te helpen. Immers door deze bundeling van informatie beschikt u over de mogelijkheid om zelf uw keuze maken. U blijft hierdoor zelf actief en behoudt de regie over uw leven, met behulp van onder andere informatie over de maaltijddienst en over hulp bij het huishouden.

Daarnaast vindt u hiermee ongetwijfeld de weg naar een actief verenigingsleven in onze gemeente en daarmee de mogelijkheid om erbij te horen en erbij te blijven. Wellicht ook een mogelijkheid om als vrijwilliger uw steentje bij te dragen aan een actieve dorpsgemeenschap. Voor elkaar en met elkaar blijft Wervershoof een dynamische gemeenschap waar het prettig wonen is.

Ik wil de Seniorenraad als initiatiefnemer voor deze informatiemap en de Stichting Welzijn Ouderen West-Friesland (SWOWF) bedanken voor hun medewerking. Mede dankzij hun inbreng kon deze gids tot stand komen. "

Ons adres: Raadhuisplein 1 1693 EA Wervershoof info@wervershoof.nl Telefoon: 0228-587171
Privacy|Colofon|Copyright|Proclaimer|Google