Politie Drenthe

Zaterdag

Mepel, 13-10-2007

Politie assisteert bij aanrijding personenautos

BEILEN Vrijdagochtend heeft aan de Beilervaart een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenautos. Een 80-jarige man uit Beilen verleende geen vrije doorgang aan de 55-jarige man uit Beilen die hem tegemoet kwam rijden. Een aanrijding was het gevolg. De 80-jarige liep ernstige kneuzingen op en is met de ambulance overgebracht naar een dokterspost. Beide autos waren rijp voor de sloop. (07-184765)

Eenzijdig ongeval

HOOGEVEEN Vrijdagochtend is aan de Edisonstraat een 40-jarige man tegen boom tot stilstand gekomen nadat hij al tegen een lantaarnpaal was aangereden. De man verklaarde medicatie te hebben gebruikt, waardoor hij slaperig was geworden. Hij was op zoek naar een parkeerplaats, toen hij de macht over het stuur verloor. De man hield aan zijn rit licht letsel over. (07-184795)

Fietsers ten val

ASSEN Vrijdagmiddag zijn aan de Hoofdlaan twee jonge fietsers met elkaar in botsing gekomen. Een 8-jarige jongen uit Assen gaf geen voorrang aan een 14-jarige jongen uit Bovensmilde die van rechts kwam. De jongens kwamen ten val, waarbij de jongen uit Assen gewond raakte aan zijn hoofd. Hij is overgebracht naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen. (07-184839)

Jongens gewond na autorit

EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 14-jarige bestuurder uit Zwartemeer van een personenauto aan de Kapitein Hatterasstraat in de sloot gereden. De jongen had de sleutels van zijn moeders auto gepakt en had in haar auto zijn 14-jarige maatje uit Emmen opgehaald. Hij was weer onderweg naar huis toen hij bij een T-splitsing de weg afreed en in de sloot belandde. Beide jongens hadden nekklachten en zijn overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. (07-185018)

Politie haalt alcomobilisten van de weg

BEILEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is aan de Bisschopsstraat een 46-jarige man uit Westerbork aangehouden voor het rijden onder invloed. De man had een promillage van 2.0. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (07-184997)

ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is aan de Pelikaanstraat een 48-jarige man uit Assen aangehouden voor het rijden onder invloed. De man had een promillage van 1.0. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. (07-185017)

Politie controleert verkeer

ASSEN Vrijdagavond zijn tijdens een verkeerscontrole vier fietsers bekeurd voor het rijden zonder licht. Eén automobilist werd bekeurd voor het rijden in een straat waar dit niet is toegestaan, een ander voor het rijden tegen de rijrichting in. Een laatste automobilist reed met een lading die niet goed was vastgezet en kreeg hiervoor een bekeuring opgelegd. (07-184984)

BEILEN Vrijdag heeft de politie op diverse locaties een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden bestuurders bekeurd voor het niet handsfree bellen (3x), het rijden zonder gordel en het verkeerd nemen van een rotonde. (07-184901)

Politie onderzoekt inbraak

ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is in een café aan het Kerkplein ingebroken. Een onbekend geldbedrag werd meegenomen. De politie onderzoekt de zaak. (07-184828)

Politie houdt dieven aan

SMILDE Vrijdagmiddag is op de Veenhoopsweg een 32-jarige man uit Geeuwenbrug aangehouden voor winkeldiefstal. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor en kreeg een dagvaarding mee. (07-184906)

EELDE Vrijdagavond heeft de politie aan de Burgemeester J.G. Legroweg een 39-jarige man uit Paterswolde aangehouden voor het stelen van een tree orchideeën. De man werd op heterdaad betrapt door personeel van het bedrijf, waarop zij de politie inschakelden. De politie nam de man mee naar het bureau voor verhoor. De verdachte bekende de diefstal en kreeg een dagvaarding. (07-184956)

Politie assisteert bij aanrijding letsel

EELDE In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de A28 een 21-jarige man uit Yde met zijn auto over de kop geslagen. De man reed vanuit de richting Groningen in de richting van Assen. Hij raakte op een gegeven moment aan de linkerkant van de weg een betonnen rand, waardoor hij de controle over zijn voertuig verloor. Hij kwam op de kop op de vluchtstrook terecht. De man is met onbekend letsel overgebracht naar Martini ziekenhuis in Groningen. De rechter rijstrook werd tijdelijk afgezet, zodat de hulpdiensten hun werk konden doen. (07-185008)

Politie bekeurt vernielers ruiten

EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is in de Min. Kanstraat een 23-jarige man uit Emmen aangehouden voor het vernielen van een etalageruit in de Hoofdstraat. Na de melding ging de politie ter plaatse waar de man door getuigen werd aangewezen als de stenengooier. De man kreeg een proces-verbaal voor het vernielen van de ruit. (07-184991)

ASSEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie aan de Pageninilaan een 16-jarige jongen uit Assen aangehouden voor het vernielen van een ruit in de Molenstraat. Direct na de melding ging de politie ter plaatse waarop zij drie jongens zagen vluchten. Na een korte achtervolging liep één van de jongens een doodlopende steeg in en kon hij worden aangehouden. De jongen kreeg een proces-verbaal voor het vernielen van de ruit. (07-185022)

Politie houdt verdachte mishandeling aan

ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 28-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van mishandeling van een 30-jarige plaatsgenoot. De verdachte zou het slachtoffer hebben geslagen. Het slachtoffer deed hiervan aangifte. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak. (07-184992)

Huiselijk geweld

NIEUW BUINEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 31-jarige man uit Nieuw Buinen aangehouden op verdenking van bedreiging en mishandeling van zijn 25-jarige partner. Zij deed hiervan aangifte. De man werd meegenomen naar het bureau voor verhoor. Het protocol huiselijk geweld is in werking getreden. (07-185031)

Brand in bedrijvenpand

EMMEN Vrijdagmiddag ontstond aan de Nieuw Amsterdamsestraat een binnenbrand in een bedrijvenpand. De brandweer had de brand al snel onder controle. Vanwege de rookontwikkeling werd het gehele pand ontruimd. Niemand raakte gewond. De brand zou zijn ontstaan in de serverruimte, maar hoe dit heeft kunnen gebeuren wordt nog onderzocht. (07-184843)

Lutske van Balken verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met haar in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.