Ingezonden persbericht


Persbericht

Nog enkele plaatsen bij revalidatieprogramma voor mensen met kanker

Door het grote aantal aanmeldingen voor de cursus Herstel & Balans is besloten een tweede cursus te starten. Voor deze cursus, welke op 16 oktober start, zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Voor meer informatie over dit programma kunt u contact opnemen met dhr. M. van Laar per telefoon: 06 - 45 312 355 of per e-mail: mvl@rrc.nl.

Het revalidatieprogramma Herstel & Balans is gericht op het bevorderen van het herstel van (ex) kankerpatiënten. Het is een combinatie van lichaamstraining en psychosociale training in de vorm van themabijeenkomsten. In een groep werken de deelnemers aan hun conditie door training met fitnessapparatuur, groepssport en ontspanningsoefeningen. Daarbij leren zij hun grenzen en mogelijkheden opnieuw te bepalen en hun inspanningen beter over de dag te verdelen. De themabijeenkomsten gaan over onderwerpen als vermoeidheid, verwerking, omgaan met spanning en angst, en de gevolgen van kanker voor het gezin, relaties en werk.

Patiënten ervaren het programma in het algemeen als heel positief. De vermoeidheid, waar heel veel mensen met kanker last van hebben, vermindert en patiënten voelen zich zelfverzekerder en beter in staat om met problemen als stress om te gaan.

Locatie
Dependance van het Rijnlands Revalidatie Centrum, het AFP-Bewegingscentrum, Sandtlaan 36 - G5 (op het bedrijvencentrum 't Ambacht), 2223 GG te Katwijk (ZH).

De meeste zorgverzekeraars vergoeden het programma Herstel & Balans geheel of gedeeltelijk via aanvullende verzekeringen. Vaak zijn werkgevers ook bereid om in het kader van arbeidsreïntegratie een bijdrage te leveren.

---- --