Gemeente Rotterdam

Na elf maanden afsluiting wordt de Spaansebrug op dinsdag 16 oktober feestelijk weer in gebruik genomen door omwonenden en ondernemers. Bij de openingshandeling geeft een blusboot van het Havenbedrijf een demonstratie.

De muzikale aftrap is om 17.00 uur. Wethouder Lucas Bolsius en portefeuillehouder Jacques van der Have (deelgemeente Overschie) verrichten samen de officiële handeling om 17.30 uur.

Toegankelijk
De vernieuwde Spaansebrug heeft een modern uiterlijk en is breder, zodat er ruimte is voor vrijliggende fietspaden aan weerszijden van de rijbaan. Aan de zuidkant van de brug is een voetpad aangelegd in twee richtingen met een nieuwe opgang. De trap aan de noordzijde van de brug is volledig vervangen. De beide trappen zijn beter toegankelijk voor voetgangers en fietsers.

In november 2006 startte Gemeentewerken Rotterdam met de renovatie en uitbreiding van de Spaansebrug. De brug is vervangen omdat de oude brug aan het einde van de technische levensduur was. Daarnaast zijn er maatregelen genomen tot verbetering van de onveilige verkeerssituatie voor met name het fietsverkeer.

Bron: Gemeentewerken, 09-10-2007