Mojo Concerts

Freek de Jonge in
De Toeschouwer

Vorig seizoen heeft Freek de Jonge met zijn vrouw Hella een aantal leesvoorstellingen verzorgd in het land, waar naast het gelezen proza ook enkele liedjes werden vertolkt. Voor dat laatste onderdeel werd een zeer speciaal muzikaal gezelschap bij elkaar gebracht. Het succes van deze combinatie, met Robert Jan Stips (toetsen), Cok van Vuuren (gitaar) Leon Klaasse (slagwerk) Bart Wijtman (bas), Hella (viool) en Ebred Reijnen of Ernö Olah (viool) heeft Freek doen besluiten om u te trakteren op een zeer gevarieerde show. Naast enkele hilarische oude conferences uit de verzamelbundel De Toeschouwer en een paar nieuwe verhalen, doet hij een greep uit zijn mooiste liedjes zoals die verzameld zijn in Wees niet bang. Na afloop zullen Freek en Hella hun boeken signeren.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, speelt violiste Emmy Verheij niet mee tijdens deze tournee. Zij wordt vervangen door Ebred Reijnen of Ernö Olah. Violist Ebred Reijnen heeft, naast zijn reeds jarenlange relatie met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, een rijke ervaring in diverse stijlen en genres opgebouwd in muzikaal Nederland en buitenland. Ernö Olah speelt onder meer bij het Malando Orkest en heeft na ruimt dertig jaar afscheid genomen van het Metropole Orkest.

16 oktober is een speciale, extra muzikale voorstelling van 'De Toeschouwer' in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam. Behalve de vaste muzikanten, de gastmusici en Hella de Jonge zijn ook NITS en Ocobar van de partij. Op deze avond wordt tevens het eerste exemplaar van cd De Toehoorder uitgereikt.

Klik hier voor de complete speellijst.

Voor meer informatie: www.freekdejonge.nl

========================================