Met professioneel onderhoud productie in Nederland tot 10% hoger

12/10/2007 13:36



Brabantse Ontwikkelings Maatschappij NV (BOM)



Industriële productie kan met 5 tot 10% omhoog door professioneel onderhoud. Dit is één van de thema's van het GROW into Maintenance Event, dat op 16 en 17 oktober plaatsvindt in Tilburg. Tijdens het evenement, dat wordt georganiseerd door World Class Maintenance, kunnen professionals de laatste trends en ontwikkelingen uit hun vakgebied delen.

Onderzoek en internationale benchmarkgegevens tonen aan dat in Nederland de productie in termen van beschikbaarheid, kwaliteit en 'output' nog sterk verbeterd kan worden. Dit is ook nodig om de internationale concurrentiepositie van de maakindustrie te handhaven. Daarnaast is onderhoud een sterk groeiend bedrijfsonderdeel met duurzame werkgelegenheidskansen. Veel Nederlandse bedrijven hebben momenteel te maken met aantrekkende service vraagstukken in een internationale markt.

Op het GROW into Maintenance Event zijn meer dan 125 belangrijke spelers aanwezig uit de werkvelden Process, Aerospace & Defence, Energy, Maritiem en Infra. Regionale en landelijke overheidsvertegenwoordigers, verenigingen, onderwijs en research instituten met een sterke verbinding met Maintenance, zijn ook present.

WCM is ervan overtuigd dat innovatie alleen tot stand kan komen in de keten van MRO leveranciers. Innovatie binnen één enkel MRO bedrijf is veel moeilijker te bereiken. Tijdens het event benadrukt WCM deze visie op verschillende manieren:


1) Met de opening door Annemarie Moons, gedeputeerde Economische Zaken van de Provincie Noord-Brabant. Zij belicht de visie van de provincie op nieuwe ontwikkelingen in Maintenance.
2) Door de invulling van de keynote lezing: Jhr. Prof. Dr. Walther Ploos van Amstel, Nederlandse Defensie Academie, Breda. Zijn presentatie is getiteld: 'Pay for performance, de noodzaak van innovatie in MRO & Logistiek'
3) Met cross sectorale workshops. Asset owners, manufacturers en maintainers discussiëren over de vraag, welke aspecten zij kunnen verbeteren zodat de gehele keten vooruitgang boekt.
4) Cross sectoraal MRO visiedocument. Mark Haarman, managing partner van Mainnovation zal de resultaten uit zijn onderzoeksproject over de laatste trends in MRO presenteren. Aan dit onderzoek hebben diverse bedrijven, NVDO en Profion, medewerking verleend. Een eerste exemplaar van dit visiedocument, neemt Peter van der Velden, burgemeester van Breda en voorzitter programmacommissie Pieken in de Delta Zuidwest-Nederland in ontvangst.

World Class Maintenance
World Class Maintenance verbindt de kapitaalintensieve industrieën - Aerospace, Maritiem, Infra, Process en Energie - in het werkveld van MRO (maintenance, repair en overhaul). Doel daarvan is een concurrerende internationale positie en duurzame werkgelegenheid te creëren. Meer informatie: www.worldclassmaintenance.eu





http://www.worldclassmaintenance.eu