Persberichten Lekstroom, 09.55 uur

Utrecht, 16-10-2007

Verlichtings- en horecacontrole

IJSSELSTEIN Politiemensen van het wijkteam IJsselstein/Lopik hebben in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 oktober een uitgebreide verkeers- en horecacontrole gehouden in het centrum. Voor het niet voeren van de juiste verlichting kregen 95 fietsers een bekeuring. Tien bestuurders kregen een bekeuring wegens het negeren van de geslotenverklaring. Voor het drinken van alcohol op straat kreeg een IJsselsteiner een bekeuring. Zijn tien blikjes bier werden ingenomen. Bij het horecatoezicht werd veelvuldig contact gezocht met de portiers van diverse uitgaansgelegenheden. Er werd een IJsselsteinse aangehouden wegens het bezit van harddrugs (twee flesjes met vermoedelijk GHB).

Diverse controles

LOPIK Bij het houden van toezicht op zaterdag 13 en zondag 14 oktober in Lopik werden op de Rolafweg Noord twaalf fietsers bekeurd wegens defecte verlichting. Een man kreeg een proces-verbaal wegens openbare dronkenschap. Bij het toezicht op de bezoekers van de Manebrug werden geen onregelmatigheden geconstateerd. Nachtwachters voorkwamen dat één jongen uit een groep jeugd bij een woning op de Wielsekade door de brievenbus ging plassen.

Aangehouden en weer vrij

NIEUWEGEIN Na een melding van een autokraak aan de Moerbeigaarde op maandag om 18.45 uur, stelde de politie direct een onderzoek in de omgeving in. Bij een tramhalte stonden twee 15-jarige jongens die deels aan het opgegeven signalement voldeden. Ze werden aangehouden. Op het politiebureau zochten de agenten wederom contact met de melder en toen bleek dat de jongens op een aantal punten duidelijk afweken van het signalement, zijn ze direct weer in vrijheid gesteld. De autokraak is in onderzoek. Eventuele getuigen wordt verzocht te bellen met de politie van het district Lekstroom, via tel: 0900-8844.

Verkeersongeval

HOUTEN Op de Vlierweg is maandag een 18-jarige bromfietsbestuurder uit Houten aangehouden.

Om 17.55 uur kreeg de politie een melding dat een bromfietser en automobilist met elkaar in botsing waren gekomen. Agenten kwamen ter plaatse en zagen dat de bromfietsbestuurder op straat zat. Hij was wel aanspreekbaar werd voor de zekerheid per ambulance naar het Diaconessenhuis vervoerd. Hij kon met schaafwonden en blauwe plekken diezelfde dag weer naar huis.

Het bleek dat de 18-jarige automobiliste uit Houten vanaf de Vlierweg richting de Rondweg reed. Ze had voorrang, maar kennelijk zag de bromfietser, die uit de richting van het Herbergierserf kwam rijden, haar over het hoofd. De man knalde op de auto van de vrouw, zijn brommer brak in tweeën, maar hijzelf kwam er relatief goed vanaf.

Motorrijder gewond

IJSSELSTEIN Op de Rijksweg A2 is maandag een motorrijder aangereden door een automobiliste.

Omstreeks 15.45 uur reed de 44-jarige automobiliste uit Haarlem over de Rijksweg A2 en ze realiseerde zich pas op het laatste moment dat ze rechtsaf de afslag op moest rijden. Zonder goed te kijken, sloeg ze af en zag ze een 59-jarige motorrijder uit IJsselstein over het hoofd die rechtsachter haar reed. De man kwam ten val en is met nekletsel naar het St. Antoniusziekenhuis vervoerd.

Politie zoekt getuige(n)

HOUTEN De politie zoekt getuige(n) van een ongeval dat plaatsvond op vrijdag 12 oktober omstreeks 22.30 uur op het Snijdersgilde.

De politie kreeg een melding dat er op het Snijdersgilde een ongeval had plaatsgevonden waar een scooter was betrokken met twee opzittenden. Ter plaatse werd nog maar één persoon aangetroffen met een helm op, maar geen scooter. Volgens omstanders was de persoon die op straat lag even buiten kennis geweest. Na onderzoek in het ziekenhuis bleken de verwondingen van de 34-jarige Houtenaar mee te vallen en mocht hij naar huis. De politie weet wie de andere opzittende was en heeft de scooter die bij het ongeval was betrokken, inmiddels in beslag genomen. De politie wil echter graag méér weten over de toedracht van het ongeval. Personen met informatie wordt verzocht te bellen met het politiebureau Houten via telefoon 0900-8844.

Laatst gewijzigd 16-10-2007 9:51 | © Politie Utrecht