Gemeente Lingewaard


Controle hondenbelasting
Als u één of meerdere honden houdt, bent u verplicht hiervan aangifte te doen bij de gemeente. Dit kunt u doen via een speciaal aangifteformulier. Dit formulier wordt u op verzoek toegezonden of kunt u downloaden uit het digitaal loket. (typ als trefwoord hondenbelasting en u ziet het formulier aan de rechterzijde onder het kopje links). Nadat uw aangifteformulier door de gemeente is ontvangen, ontvangt u per post een penning thuis.

Uit de administratie blijkt dat niet iedereen die een hond heeft, deze ook daadwerkelijk aangeeft en voor zijn of haar hond(en) belasting betaalt. Dit is ten opzichte van degenen die hun hond wél hebben aangemeld en daardoor wél jaarlijks hondenbelasting betalen, onrechtvaardig. Om deze onrechtvaardigheid zoveel mogelijk te voorkomen, is het noodzakelijk om regelmatig een huis-aan-huis-controle op het hondenbezit te houden.

Vanaf de vierde week van oktober vindt gedurende een aantal weken zon controle plaats. De uitvoering hiervan is door de gemeente Lingewaard uitbesteed aan een extern bureau. De medewerkers van dit bureau kunnen u altijd een door de gemeente verstrekt legitimatiebewijs laten zien.

Voor meer informatie over de hondenbelasting kunt u contact opnemen met de medewerkers van het team Belastingen van de afdeling Financiën. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 026 326 03 10.