Politie Groningen

Dinsdag 16 oktober 2007

Provincie Groningen, 16-10-2007

Groningen: hennepkwekerij in woning

In een woning in de Davidstraat is maandagmiddag een hennepkwekerij ontdekt. Het onderzoek werd gestart naar aanleiding van de aangetroffen hennep in een bestelbus. In de nacht van donderdag op vrijdag 12 oktober alarmeerde een bewoner de politie. Hij zag dat een aantal mannen de bestelbus inlaadden met vuilniszakken vol hennep. De bus werd in beslag genomen, waarna de politie een onderzoek startte naar de herkomst van de hennep. In de woning werden 144 hennepplanten aangetroffen. Ook de gebruikelijke kweekapparatuur, zoals lampen, filters en ventilatoren werden gevonden. Alle hennep en goederen werden in beslag genomen en vernietigd. Onderzoek van de energieleverancier wees uit dat stroom illegaal werd verkregen. De 37-jarige bewoonster van het pand wordt vandaag gehoord.

Groningen: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft maandagmiddag op de Noordzeeweg het rijbewijs van een 20-jarige automobilist uit Tjuchum ingevorderd. Tijdens een snelheidscontrole werd hij met een snelheid van 175 km/uur geklokt, terwijl daar 100 km/uur is toegestaan. De beginnend bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. Hij krijgt een proces-verbaal.

Groningen: politie blust brand

De politie heeft maandagmiddag bij een school aan de Wibenaheerd een brandje geblust. Agenten surveilleerden in de omgeving toen een man hen aansprak. Hij rook een brandlucht bij de school. De agenten zagen inderdaad een smeulend vuurtje. Ze waarschuwden de brandweer, maar ze wisten het zelf toch te blussen. De brandweer heeft een deel van een wand gesloopt. De milieudienst heeft de resten opgeruimd. De politie onderzoekt de zaak.

Groningen: vrachtwagenchauffeur rust te kort

Een 47-jarige vrachtwagenchauffeur uit Italië is maandagmiddag op de Julianaweg gecontroleerd. Hij bleek de laatste 24 uur 7,5 uur rust te hebben gehad in plaats van de verplichte 9 uur. Hij kreeg een boete van 200 euro en moest 9 uur lang rust houden. Hij betaalde de boete direct.

Groningen: fietsverlichtingscontrole

De politie heeft maandagavond in de Verlengde Oosterstraat fietsers gecontroleerd op hun fietsverlichting. Elf personen hadden hun verlichting niet in orde en kregen een bon.

Hoogezand: medicijnen verloren

Vanmorgen, dinsdag 16 oktober 2007, heeft een inwoonster van Hoogezand medicijnen verloren. Het gaat om 21 tabletten van het medicijn Seresta en zeven tabletten van het medicijn Stilnox. De vinder wordt verzocht de medicijnen naar een apotheek of een politiebureau te brengen.

Bedum: te breed op weg

Tegen een 44-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ulrum wordt proces-verbaal opgemakt. Hij vervoerde een rupskraan van Ellerhuizen naar Wagenborgen. De kraan bleek 3.55 meter breed te zijn. Dat betekent dat het transport voorzien moet zijn van een
breedteontheffing. Voor Ellerhuizen had de chauffeur geen ontheffing. Voor de Groningerweg had hij wel een breedteontheffing, maar hierbij moest hij wel begeleid worden door twee begeleidingsvoertuigen. Deze waren niet aanwezig. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bedum: bejaarde man valt in water

Een 78-jarige man uit Bedum is maandagmiddag met zijn scootmobiel te water geraakt aan de Sint Annerweg. Hij reed samen met zijn vrouw over het fietspad toen hij in de berm terecht kwam en in de sloot gleed. De man ging kopje onder en was onderkoeld. Ambulanceverpleegkundigen hebben de man onderzocht en thuis gebracht.

Nieuwe Pekela: ruit vernield

Bij een sportvereniging aan de Nieuwe Zuideraanleg is maandagnacht een ruit vernield. In het gebouw werden geen personen aangetroffen. Ook in de omgeving werden geen verdachte personen meer aangetroffen. Er bleken er geen goederen weg te zijn. De eigenaar heeft aangifte gedaan van vernieling.

Stadskanaal: insluiping slijterij

Bij een insluiping bij een slijterij aan het Menistenplein hebben onbekenden maandagnacht een aantal flessen drank weggenomen. De daders vernielden een ruit en wisten zo de goederen weg te nemen. De politie stelt een onderzoek in.

Veendam: alcoholcontrole

Bij een alcoholcontrole op de Provincialeweg Veendam - K.A. Weg hebben agenten maandagnacht automobilisten gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hierbij werden 35 personen onderworpen aan een blaastest. Eén persoon, een 36-jarige inwoner van Veendam, bleek bijna 0,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Omdat hij geen rijbewijs heeft en hierdoor als beginnend bestuurder geldt, kreeg hij een bekeuring voor het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Haren, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2085, aantal overtredingen: 118, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 962, aantal overtredingen: 201, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Startenhuizen, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 350, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 110 km/uur.

Baflo, N363: aantal geregistreerde voertuigen: 348, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.