Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 16 oktober

* INBREKERS AANGEHOUDEN
OUDDORP - Politieagenten van district de Eilanden hebben zaterdagochtend drie inbrekers aangehouden. Naar aanleiding van een melding dat er mensen in een caravan op een camping aan de Vrijheidsweg verbleven die daar niet thuishoorden gingen zij ter plaatse. Na aankloppen bij de betreffende caravan kwamen er drie mannen naar buiten. Zij gaven aan dat zij de caravan gehuurd hadden. Na onderzoek bleek echter dat de eigenaar van niets wist. Hierop zijn de mannen, afkomstig uit Barendrecht (18 en 19jr) en Spijkenisse (24jr), aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Uit verder onderzoek bleek dat er in de caravan diverse gestolen goederen lagen.


* VERKEERSCONTROLES GEHOUDEN
OUDE-TONGE / BRIELLE - Politiepersoneel hield maandagmorgen tussen elf en twaalf op de Magdalenadijk een snelheidscontrole. De controle is uitgevoerd met behulp van de laserpatrol. Vier bestuurders zijn bekeurd omdat ze de maximumsnelheid aan hun laars lapten. Op 't Woud in Brielle zijn 14 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, één bestuurder had zijn rijbewijs niet bij hem en één automobilist had de aanhangwagen niet op de juiste manier bevestigd.


* MAN GEWOND NA AANRIJDING
BARENDRECHT - Een 24-jarige Rotterdammer is maandagochtend gewond geraakt na een aanrijding op de Noordersingel. De aanrijding ontstond toen een het slachtoffer vanuit een plantsoen de weg overstak. Een 32-jarige automobilist uit Barendrecht kon de man niet meer ontwijken. Het slachtoffer liep een gebroken been op en is overgebracht naar het ziekenhuis.


* VERKEERSCONTROLE; 373 BEKEURINGEN
ROTTERDAM-ZUID - Tijdens het evenement 100% Tuning zijn de bezoekers door politiepersoneel gecontroleerd. De controles zijn gehouden op de Vaanweg, de Zuiderparkweg en de Oldegaarde. De bekeuringen, 373 in totaal, waren met name voor het niet volgen van de juiste rijrichting, rijden door roodlicht, het niet dragen van de autogordel en te hard rijden.


* FIETSCONTROLE GEHOUDEN
MAASSLUIS - Fietsen op de stoep zorgt voor onveilige situaties waar vooral ouderen en kinderen de dupe van zijn. Op de Vlasserij wordt regelmatig op de stoep gereden. Naar aanleiding van klachten van omwonenden hebben politieagenten maandagochtend tussen acht en negen een fietscontrole gehouden. In totaal zijn er tien fietsers bekeurd.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA VERNIELEN AUTO'S

VLAARDINGEN - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord heeft dinsdag in de vroege ochtenduren een 24-jarige man uit Vught gearresteerd voor vernieling van auto's. Een getuige meldde dat op de Samuel Esmeijerstraat een man tegen geparkeerd staande auto's trapte. Politiemensen gingen meteen ter plaatse en hielden de man aan die aan het opgegeven signalement voldeed. Na een onderzoek in de omgeving, bleek dat op diverse locaties in de omgeving spiegels van auto's waren afgetrapt. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader verhoor en onderzoek is ingesloten.


* VERNIELER AANGEHOUDEN
VLAARDINGEN - Politieagenten van district Waterweg-Noord hebben maandagmiddag een jongen aangehouden. Hij besloot voor de ogen van een politieagent het klepje van het groene fietserslicht op de Floris de Vijfdelaan open te zetten. De agent heeft hem aangesproken op dit gedrag. De jongen kon geen identiteitsbewijs tonen. Hierop is de 15-jarige inwoner van Schiedam rond vier uur aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn moeder kwam later zijn identiteitsbewijs brengen. Na bekeurd te zijn mocht de jonge Schiedammer weer naar huis.


* GEWONDE NA STEEKPARTIJ; VERDACHTE AANGEHOUDEN

VLAARDINGEN - Een 18-jarige man is maandagavond gewond geraakt na een steekpartij. Rond acht uur kregen agenten de melding van een vechtpartij voor een woning aan de Handelstraat waarbij een gewonde gevallen was. Ter plaatse troffen zij het slachtoffer aan in een woning aan diezelfde straat. De Schiedammer bleek meerdere malen gestoken te zijn in onder andere zijn hoofd en rug. Hij is zwaargewond overgebracht naar het Holyziekenhuis. De verdachte, een 18-jarige Rotterdammer, was een bekende van de familie. Hij is direct in zijn woning aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De oorzaak van de steekpartij ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De politie onderzoekt de zaak.


* VERVELENDE KLANT AANGEHOUDEN
ROTTERDAM WEST - Politieagenten hebben maandagavond een man aangehouden. Rond negen uur gedroeg hij zich vervelend in een café aan de Franselaan. Hij bedreigde het personeel en andere klanten. Door eerdere voorvallen mocht de 26-jarige Rotterdammer niet meer in het café komen. De agenten vroegen hem naar zijn identiteitsbewijs. Toen hij dit niet toonde werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de voorgeleiding was hij zo dronken dat hij is ingesloten voor ontnuchtering.


* BEROVER MEERDERE WINKELS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-OOST - Politieagenten van district Oost hebben in de nacht van zondag op maandag een man aangehouden. Hij wordt verdacht van verschillende inbraken. De identiteit van deze winkeldief was bekend geworden na onderzoek van verschillende winkelinbraken. Tijdens een verkeerscontrole aan de Nassauweg in Dordrecht liep hij tegen de lamp. Tijdens de routinecontrole gaf hij de identiteit van zijn broer op, maar had geen identiteitsbewijs bij zich. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek dat het om de 34 jarige Rotterdammer ging die onder andere verdacht wordt van de verschillende inbraken bij een kiosk op de Capelsebrug. Hier werd in mei en juni vier keer ingebroken. Camerabeelden wezen uit dat het om dezelfde dader ging. De man is ingesloten. De politie onderzoekt of en met welke winkelbraken de man nog meer in verband gebracht kan worden.


* VERKEERSCONTOLES GEHOUDEN
ROTTERDAM - Om de verkeersveiligheid te vergroten hield politiepersoneel maandag op diverse locaties een verkeerscontrole. Op de Hoofdweg in Capelle aan den IJssel kregen 12 bestuurders een bekeuring omdat ze te hard reden. Op het Stationsplein kregen 8 automobilisten een bekeuring voor het rijden over een doorgetrokken streep. Op de Bermweg terhoogte van de Goudenregenstraat kregen vier bestuurders een bekeuring voor ondermeer te hard rijden en het niet dragen van de gordel. Op de Abram van Rijkckevorselweg zijn 14 automobilisten bekeurd. Zij maakten gebruik van de busbaan tijdens de ochtendspits. Vijfentwintig automobilisten zijn op de Titaniumstraat en de Chroomstraat bekeurd voor ondermeer het vervoeren van losliggende lading, overbelading en het niet dragen van de autogordel. Zes automobilisten lapten op de Prins Alexanderlaan de snelheid aan hun laars en kregen een bekeuring. Eén van hen vond het nodig om onnodig te claxonneren en werd hiervoor ook bekeurd.