Deelgemeente Charlois Rotterdam

Charloise vrijwilligers samen op stap

Tegen de 650 Charloise vrijwilligers genoten op zaterdag 13 oktober van het heerlijke herfstzonnetje. En van een gezellige boottocht!

De deelgemeente Charlois trakteerde, zoals al vele jaren, een deel van de vele vrijwilligers die in onze deelgemeente actief zijn op een gezellige middag, als dank voor hun inzet voor de Charloise samenleving.

Wegens het grote succes van vorig jaar, was ook voor de editie van 2007 gekozen voor twee boottochten over de Nieuwe Maas. Aan boord werden de vrijwilligers vermaakt door accordeonist Paul Papillon en goochelaar Jochem Nooyen, maar genoten natuurlijk vooral van het gezellig samenzijn. Raadsleden en dagelijks bestuurders waren gastheer en gastvrouw.

Alle vrijwilligers kregen aan boord een speciaal speldje, waarmee zij kunnen uitdragen dat zij ware ambassadeurs van Charlois zijn. Immers, zij zetten zich -soms dagelijks- in voor hun straat, buurt of wijk. Daarnaast kregen twee Charloise vrijwilligersorganisaties een Aanmoedigingssubsidie Vrijwilligerswerk, bestaande uit een bedrag van 250,-- voor de verenigingskas. Zowel de Bewonersorganisatie Werkgroep Oud-Charlois als Volkstuinvereniging Zonnehof zijn vrijwilligersorganisaties die al jarenlang gekenmerkt worden door stabiliteit en betrouwbaarheid. Reden om hen de jaarlijkse aanmoedigingssubsidie toe te kennen.