BOVAG

16-10-2007
Eerste Lease Service Center gecertificeerd

Autobedrijf Mensink mocht als eerste officieel gecertificeerde Lease Service Center (LSC) het bijbehorende schild aan het bedrijfspand schroeven. Met dat schild profileert Mensink zich als autobedrijf dat de leaserijder kan en wil bedienen, conform strenge normen die BOVAG-afdeling ABA in samenspraak met leasemaatschappijen heeft opgesteld.

Bertho Eckhardt, voorzitter BOVAG-afdeling ABA, overhandigde onlangs het eerste LSC-schild aan Robert Mensink, eigenaar van het gelijknamige autobedrijf, gevestigd in Denekamp. Daarmee is de opbouw van het LSC-netwerk van start gegaan. Mensink hoorde bij de eersten die de speciale LSC-training bij Innovam met goed gevolg afrondden. Omdat ook de verplichte schouwing van zijn bedrijf een positief resultaat opleverde, kan hij nu officieel als Lease Service Center de markt op.
Robert Mensink was erg trots om als eerste het schild en bijbehorend communicatiepakket in ontvangst te mogen nemen. We zijn Volvo-specialist, maar alle merken zijn welkom in onze werkplaats en showroom. We hebben al de nodige leaseklanten en we willen dit graag verder uitbouwen. De schouwing ging goed. De eisen zijn best streng, maar ik had alles in huis, van de juiste elektronica en opleidingen tot de vereiste professionele uitstraling. Ik heb veel gehad aan de verplichte training. Ze leren je bij Innovam de fijne kneepjes van ROB, maar ook leer je hoe je meer zakelijk rijders binnen kunt krijgen.

BOVAG-afdeling ABA heeft het LSC-certificaat in het leven geroepen om haar leden een vliegende start te geven op de leasemarkt. In samenspraak met gerenommeerde leasemaatschappijen is daartoe een set voorwaarden opgesteld. Die betreffen onder meer opleiding, toegang tot technische informatie en uitstraling. Deze zaken worden gecontroleerd via een verplichte schouwing. In de praktijk van de afgelopen maanden is gebleken dat niet elk bedrijf al de eerste keer door zon schouwing komt. Bedrijven die het niet halen, krijgen de kans om de zaken in orde te maken en dan nogmaals de (betaalde) schouwing te laten uitvoeren.

Bertho Eckhardt, voorzitter van BOVAG-afdeling ABA: De opbouw van het netwerk is nu in volle gang met schouwingen en trainingen. Het doel is een mooi landelijk LSC-netwerk te creëren van merkonafhankelijke bedrijven waar je met een lease-auto terecht kan. Met meer dan 180 aanmeldingen moet dat gaan lukken, aldus Eckhardt.

Van links naar rechts ABA-voorzitter Bertho Eckhardt en Robert en Helga Mensink van Autobedrijf Mensink in Denekamp. Bron: Persbericht BOVAG
Datum: 16-10-2007