Draka Holding N.V.

­Persbericht­ Amsterdam, 16 oktober 2007

DRAKA VERSTERKT HAAR POSITIE IN DE MONDIALE LIFTMARKT DANKZIJ DE VOORGENOMEN OVERNAME VAN DEBIASE LIFT COMPONENTS S.R.L.

De Raad van Bestuur van Draka Holding N.V. kondigt aan dat het voornemens is 100% van de aandelen DeBiase (DB) Lift Components s.r.l. in Milaan (Italië) te kopen. DB Lift Components' belangrijkste activiteiten zijn de distributie van kabel, staalkabel, elektrische & mechanische componenten en overige hardware. De onderneming is uitstekend gepositioneerd in Italië, de grootste markt in Europa voor de liftindustrie. Daarnaast exporteert het producten naar landen als Slowakije, Kroatië, Griekenland, Bulgarije, Tsjechië en het Midden Oosten. De onderneming is gevestigd in Milaan, waar het distributiecentrum is gevestigd. DB Lift Components heeft in totaal 10 medewerkers, realiseert een jaarlijkse omzet van circa 10 miljoen en is winstgevend.

Dankzij de voorgenomen overname van DB Lift Components versterkt Draka haar leidende positie als wereldwijde producent en leverancier van de mondiale liftindustrie. Het past uitstekend in Draka's strategie om haar positie in snelgroeiende marktsegmenten zoals de liftindustrie uit te breiden waarbij de servicemogelijkheden worden vergroot zodat de klantvereisten optimaal vervuld kunnen worden. Door deze voorgenomen acquisitie zal het wereldwijde distributienetwerk van de Elevator Products divisie, naast de grote Italiaanse liftmarkt, verder worden uitgebreid. Bovendien stelt het de divisie in staat de activiteiten in Europa te stroomlijnen waarbij het Europese hoofdkantoor zal worden verplaatst van Oudenbosch naar Milaan (Italië).

De voorgenomen overname van DB Lift Components versterkt Draka's positie als leverancier van totale liftoplossingen voor de mondiale liftindustrie, waarbij klanten in elke omvang met een variëteit aan behoeften bediend kunnen worden.

Raad van Bestuur
Amsterdam, 16 oktober 2007

Draka Holding N.V.