INDEXCHANGE AG wordt Barclays Global Investors Deutschland AG


INDEXCHANGE wordt iShares

MUNCHEN, 20071016 -- - iShares nu grootste aanbieder van ETF's in Europa - Stijging totaal beheerd vermogen tot 39 miljard euro - 134 iShares nu beschikbaar

Als gevolg van de naamswijziging op 15 oktober 2007 van het Duitse INDEXCHANGE Investment AG in Barclays Global Investors AG worden ook de namen van de INDEXCHANGE fondsen gewijzigd om de merknaam iShares te weerspiegelen.

Lee Kranefuss, Chief Executive Officer van iShares:
"Door de integratie met INDEXCHANGE wordt iShares, dat dankzij zijn belangrijke aanwezigheid op de Amerikaanse markt reeds wereldleider was op het gebied van ETF's, nu ook marktleider binnen Europa. iShares en INDEXCHANGE delen dezelfde waarden: vernieuwing en uitstekende productkwaliteit. Op die manier vullen beide elkaar zeer goed aan. We zijn ervan overtuigd dat deze combinatie de belegger in de toekomst interessante mogelijkheden zal bieden. Via een enkele interface krijgt hij immers toegang tot een bredere keuze aan beleggingsinstrumenten en een attente klantenservice."

Marko Van Bergen, hoofd Barclays Global Investors voor Nederland: "Deze verwerving weerspiegelt onze betrokkenheid bij Europa en, belangrijker nog, via de Duitse beurs krijgen beleggers toegang tot die nieuwe, nog niet in Nederland geregistreerde iShares. We kunnen onze klanten voortaan een bredere selectie beleggingscategorieën aanbieden, evenals een ruimer aanbod van ETF-oplossingen. Om onze positie als Europees marktleider op het vlak van ETF's te handhaven, gaan we door met het noteren van onze producten over heel Europa."

Het totaal beheerd vermogen bedraagt meer dan ¤39 miljard (op 30 september 2007). Met 134 ETF's geregistreerd binnen Europa (per 15 oktober 2007), biedt iShares het grootste assortiment binnen de hele ETF-markt. Beleggers hebben nu gemakkelijk toegang tot wereldwijde markten en beleggingscategorieën. Het nieuwe productaanbod combineert de sterke positie van INDEXCHANGE op het vlak van Europese aandelen en obligaties met de knowhow van iShares op het gebied van internationale aandelen en obligaties, opkomende markten en alternatieve beleggingscategorieën.