Gemeente Asten


04-10-2007
Astense Ambtenaren op straat
Woensdag 17 oktober as

AMBTENAREN OP STRAAT

Op woensdag 17 oktober a.s. zullen een 20 ambtenaren met de burgers van Asten in gesprek gaan over de gemeentelijke dienstverlening. Onder hen zijn onder meer de gemeentesecretaris en andere leidinggevenden. De gemeente Asten wil graag horen hoe de Astense burger de dienstverlening van de gemeente beoordeelt. Aan de hand van een paar korte vragen en wellicht wat discussie hoopt de gemeente beter zich te krijgen op de wensen van de burgers. De actie duurt van 8.30 - 12.30 uur.
De ambtenaren concentreren zich op de winkelcentra Kompas, Midas, Albert Heijn, twee wekelijkse markt, Emmapassage, Sparsupermarkt in Heusden. In Ommel zullen zij in diverse straten van deur tot deur gaan. De gegevens vormen een aanvulling op de enquete die enkele weken geleden al is uitgezet.
Toelichting project dienstverlening
Een belangrijk onderdeel van het collegeprogramma 2006-2010 vormt de verbetering van de dienstverlening. Dit zal uiteindelijk resulteren in de inrichting van een centrale balie, een sterk uitgebreide vernieuwde website en een snellere afhandeling en bewaking van brieven en andere aanvragen. Het project zal in 2009/2010 zijn afgerond. Een belangrijke doelstelling van project Dienstverlening is een frequente communicatie met de Astense inwoners en belangengroeperingen.
In augustus heeft een eerste gesprek plaatsgevonden met vertegenwoordigers van de brancheorganisaties. Hierbij werden een aantal goede tips meegegeven met betrekking tot communicatie en dienstverlening naar bedrijven voor de toekomst.