Gemeente Almelo

Natuurwandeling met Natuur & Milieucentrum

4 oktober 2007 - Op woensdagmiddag 17 oktober verzorgt Natuur & Milieucentrum een herfstexcursie voor kinderen en volwassenen. Onder leiding van een gids kunt u op zoek naar allerlei verschijnselen die bij de herfst horen: bladeren die verkleuren en vallen, vruchten en zaden en natuurlijk ook paddestoelen.

Dagen worden korter, de temperatuur gaat langzaam naar beneden. Het wordt kouder buiten. Bladeren verkleuren en beginnen te vallen. In het bos ruikt het vochtig. Bomen dragen volop eikels en beukennootjes. Een eekhoorn schiet razend snel de boom in op de vlucht voor de wandelaar die hem stoort bij het aanleggen van zn wintervoorraad. De geur van de stinkzwam die naast het pad staat dringt onze neus binnen...

Betsy van den Bos met kinderen bij een stinkzwam Betsy van den Bos met kinderen bij een stinkzwam

De excursie vertrekt om 13.30 uur vanaf de brug over de Lolee, vooraan in de Gravenallee. Opgeven voor deze excursie kunt u bij Betsy van den Bos, telefoonnummer 0546-862977.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eline Boxem van het Natuur & Milieucentrum Almelo, telefoonnummer 0546-451483 of met Betsy van den Bos, telefoonnummer 0546-862977.

Zie ook:

* Natuur- en milieucentrum