LTO Noord


Eerste bijeenkomst Vakgroep Paardenhouderij bij Indoor Friesland

De vakgroep Paardenhouderij heeft volgende week vrijdag haar eerste ledenbijeenkomst in het LTO Noord-gebied. De primeur is voor Friesland; bij het FEC in Leeuwarden (in de WTC Businessclub) tijdens Indoor Friesland dat van 17 tot en met 21 oktober wordt gehouden. Alle LTO Noord-leden met paarden kunnen zich hiervoor aanmelden. Tijdens de vakgroepbijeenkomst komen onder meer belangrijke themaâs van de belangenbehartiging aan de orde, zoals ruimtelijke ordening met het oog op bestemmings- en streekplannen, de kanalisatie van de diergeneesmiddelen en de arbeidsvoorwaarden in de paardenhouderij.

Het bestuur van de vakgroep Paardenhouderij van LTO Noord houdt in het najaar maar liefst acht ledenbijeenkomsten. Na de bespreking van de themaâs, waarbij de inbreng van de leden hoog ingeschat wordt, komt veearts Geart Benedictus uit Joure aan het woord over het belang van de vakgroep. Hij is voorzitter van het internationale hippische concours Indoor Friesland. De eerste vijftig aanmelders krijgen bovendien een gratis toegangskaart toegestuurd voor het vrijdagprogramma van Indoor Friesland, dat van 17 tot en met 21 oktober wordt gehouden in het FEC in Leeuwarden. De verdere aanmelders krijgen een korting op een toegangskaart.

Bijeenkomst LTO Noord-vakgroep Paardenhouderij in WTC Business Club (bij het FEC), Heliconweg 52 in Leeuwarden. Aanvang is 16.00 uur. Aanmelden bij Loes Heijhoff, LTO Noord (0570 â 662 889 of e-mail lheijhoff@ltonoord.nl). Eerste 50 aanmeldingen krijgen gratis toegangskaart voor Indoor Friesland op vrijdagavond. Wanneer deze kaarten vergeven zijn, wordt de prijs van het kaartje voor de volgende leden gereduceerd tot 15,00 euro.

Woensdag 10 oktober 2007