Politie Groningen

Woensdag 17 oktober 2007

Provincie Groningen, 17-10-2007

Groningen: vrouw van tas beroofd

Een 43-jarige fietsster uit Groningen is maandagmiddag op de Berkenlaan van haar tas beroofd. Ze merkte dat er iemand achter haar fietste en ze hoorde ineens wat vallen. Toen de Groningse achterom keek, bleek haar tas op de grond te liggen. Ze zette haar fiets neer en ging achter de man aan die daarvoor verantwoordelijk was. In zijn vlucht botste de onbekende man op een andere vrouw. De 21-jarige fietsster uit Groningen viel. Uiteindelijk wist de man toch te ontkomen. Politieonderzoek in de omgeving leverde niets op. De vrouw heeft aangifte gedaan en de politie stelt een onderzoek in.

Groningen: man met wapen op zak ingerekend

De politie heeft dinsdagmorgen op de Hereweg een 29-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De man zat samen met drie andere personen in een auto te wachten. Voorbijgangers vertrouwden het niet helemaal en alarmeerden de politie. Alle mannen moesten uitstappen en werden gefouilleerd en gecontroleerd. De Hoogezandster bleek een omgebouwd gasalarmpistool bij zich te hebben. Hij werd ingerekend en ingesloten voor onderzoek.

Groningen: zonder helm, rijbewijs en certificaat

Een 22-jarige bromfietser uit Groningen is dinsdagavond op de Eikenlaan bekeurd. Hij reed zonder helm, rijbewijs en certificaat over het fietspad. Ook bleek hij geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Zijn bromfiets werd bij een politiebureau gestald, totdat hij de papieren voor elkaar heeft.

Groningen: getuige houdt winkeldief aan

Een 20-jarige Stadjer heeft dinsdagmiddag bij een supermarkt in de Stoeldraaierstraat een 29-jarige winkeldief uit Winschoten aangehouden. De getuige zag dat de man zich verdacht gedroeg in de winkel en is hem gevolgd. Hij stopte meerdere verzorgingsartikelen in zijn tas en verliet de winkel. De alerte man sprak hem aan, waarna de verdachte meerdere bedreigingen uitte. Bij de Kromme Elleboog hebben agenten hem ingerekend. Hij is ingesloten voor onderzoek.

Groningen: man aangehouden na geweld

In een woning aan de Bedumerstraat heeft de politie dinsdagnacht een
48-jarige man uit de stad aangehouden. De man bleek in zijn woning ruzie te hebben gehad met zijn 42-jarige vriendin. Tijdens de ruzie heeft de verdachte vermoedelijk een mes gepakt en daarmee zijn vriendin gestoken. De vrouw liep door het incident letsel aan haar handen en hoofd op. Ook de man liep tijdens de schermutseling letsel op aan zijn benen. Beiden werden voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De man is na behandeling ingesloten in een politiecel voor verder onderzoek.

Groningen: bromfietser op de vlucht voor controle

Een 35-jarige fietser uit Groningen is dinsdagavond op de vlucht geslagen voor een verlichtingscontrole in de Leeuwarderstraat. Hij kreeg een stopteken van een agent, maar die negeerde hij. Hij fietste met een grote boog om de agent heen. De agent zette de achtervolging in en uiteindelijk werd de fietser klemgereden. De fietser viel en liep een pijnlijke pols op. Hij wilde er aanvankelijk weer vandoor gaan, waarop de agent dreigde zijn pepperspray te gebruiken. Hij staakte zijn vluchtpoging. Een goed gesprek deed uiteindelijk toch wonderen en de man had achteraf veel spijt van zijn actie. Wel kreeg hij drie bekeuringen. Het rijden zonder licht, het niet opvolgen van een vordering en het rijden over het trottoir.

Groningen: fietser loopt botbreuk op

Een 45-jarige fietser uit Groningen is dinsdagmorgen op het Emmaviaduct gewond geraakt. Hij haalde twee andere fietsers in en raakte met zijn stuur het stuur van 23-jarige fietser uit de stad. De
45-jarige man viel en liep een gebroken sleutelbeen op. Hij nam in zijn val de andere fietser mee, een 18-jarige vrouw uit Noordlaren. Het slachtoffer is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage van de aanrijding.

Groningen: twee rijbewijzen ingenomen bij snelheidscontrole

De politie heeft dinsdagmiddag op de Hooghoudtstraat de rijbewijzen van twee motorrijders ingevorderd. Een 45-jarige man uit Leeuwarden werd geklokt met een snelheid van 105 km/uur, terwijl 38-jarige man uit Groningen 107 km/uur had gereden. Op de Hooghoudtstraat geldt een snelheidslimiet van 50 km/uur. Beide mannen moesten hun rijbewijs vervolgens inleveren. De politie controleerde in totaal 384 voertuigen. Hiervan reden 11 bestuurders te hard. De controle duurde twee uren.

Groningen: vrouw gewond na val van fiets

Een 21-jarige vrouw uit Groningen is dinsdagmiddag op het Hoornsediep gewond geraakt na een val van haar fiets. De vrouw kwam door onbekende reden ten val. Zij werd met voetletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: snorfietser gewond bij botsing

Een 42-jarige vrouw uit Groningen is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 17-jarige bromfietser uit Groningen had op de Rietveldlaan de binnenbocht in een bocht naar links genomen. Daar botste hij tegen de vrouw, die in tegengestelde richting op haar snorfiets reed. De 42-jarige raakte door de klap en de val gewond aan haar hoofd. Zij werd met haar verwonding naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen/Haren: politie controleert verkeer

De politie heeft dinsdag op meerdere locaties in de stad het verkeer gecontroleerd. In de Oude Kijk in t Jatstraat kregen elf fietsers een bekeuring, omdat ze zonder verlichting fietsten. Eén persoon weigerde te stoppen en werd ook daarvoor beboet. In de Sint Janssstraat reden drie personen door het rode verkeerslicht. In Haren werd op de Felland gecontroleerd op het gebruik van de autogordel. Hierbij werden 235 personen gecontroleerd. Toen hiervan droegen geen gordel en kregen een bekeuring van 75 euro. Op de Dierenriemstraat, de Wilgenlaan en de Moesstraat kregen achttien fietsers een bekeuring, omdat ze zonder licht fietsten. Eén persoon kreeg een bekeuring, omdat hij zijn bromfietscertificaat niet kon tonen. Op het Heerdenpad werd een
15-jarige bromfietser bekeurd. Hij had geen bromfietscertificaat. Bij het bureau werd de bromfiets op het vermogen gecontroleerd. De bromfiets bleek 79 km/uur te kunnen. Hiervoor wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nieuwe Pekela: vrouw gewond na botsing

Op de Onstwedderweg raakte een 72-jarige vrouw uit Oude Pekela dinsdagmiddag na een botsing gewond. De vrouw reed met haar fiets over de Onstwedderweg. Hierbij kreeg zij geen voorrang van een 81-jarige automobilist uit Loppersum. De Loppersummer wilde rechts af slaan en zag daarbij de vrouw over het hoofd. De inwoonster van Oude Pekela kwam ten val en liep hoofdletsel op. Zij werd naar een ziekenhuis in Winschoten gebracht voor onderzoek.

Grootegast: een hele snelle

Op de Haaimaweg in Grootegast heeft de politieman dinsdagavond een
36-jarige man uit die plaats staande gehouden. De man reed met zeer grote snelheid door Grootegast. Hierbij overschreed hij de toegestane snelheid met meer dan 70 km per uur. De man moest zijn voertuig laten staan. Het rijbewijs werd ingenomen en hem staat een forse boete te wachten.

Grootegast: aanhouding voor bedreiging en belemmering

Op de Bovenweg in Grootegast heeft de politie dinsdagmiddag een
48-jarige man uit Lutjegast aangehouden. De man bedreigde een politieman en trachtte te voorkomen dat medewerkers van zijn bedrijf een boete kregen voor het veroorzaken van afvallende lading. Drie bestuurders bleken maïs te vervoeren terwijl de lading tijdens het vervoer van de wagens waaide en het overige verkeer daardoor werd belemmerd. Toen de politieman de boete uitschreef kwam de eigenaar van het bedrijf en deze begon de agent uit te schelden en te bedreigen. Na meerdere waarschuwingen werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hem een boete opgelegd.

Spijk: rijbewijs ingenomen

Op de Oudedijk heft de politie dinsdagochtend het rijbewijs van een
51-jarige inwoner van Finsterwolde ingenomen. De man reed met een snelheid van 119 km per uur waar slechts 60 km gereden mocht worden. Na aanhouding en het opleggen van een boete kon de man zijn rijbewijs op het bureau achterlaten. Ook elders in de regio werden snelheid controles gehouden:

Op de Rijksweg in Siddeburen werden 6 van de 1600 bestuurders beboet voor overtreding van de snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg
125 km per uur waar 100 gereden mag worden. In Stadskanaal werd op de Semsstraat gecontroleerd. Hier werden 138 bestuurder bekeurd. De toegestane snelheid bedraagt 50 km terwijl de snelste automobilist 90 km per uur reed. In Winschoten werden op de Grintweg 94 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. De hoogste boete werd uitgereikt aan een bestuurder die 90 km per uur reed waar 50 km is toegestaan. Op de Friesestraatweg in Aduard werd een controle op het rijden door het rode licht gehouden. De politie is bijzonder tevreden over de controle. Slechts twee bestuurders bleken door rood te hebben gereden, waar enkele honderden voertuigen passeerden. Wel werden nog twee bestuurders bekeurd voor het niet handsfree bellen. Alsmede twee bestuurders voor het niet dragen van de autogordels.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Peizerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 752, aantal overtredingen: 70, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Bornholmstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 1367, aantal overtredingen: 112, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Glimmen, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1018, aantal overtredingen: 62, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.