Persberichten Rijn&Venen, 11.40 uur

Utrecht, 17-10-2007

Politie onderzoekt diefstal uit woning

MIJDRECHT De politie onderzoekt een diefstal uit een woning aan de Cornelis Beerninckstraat waarbij een mobiele telefoon werd buitgemaakt. De diefstal werd gepleegd op maandag 15 oktober tussen 18.25 en 18.35 uur.

Toedracht: Twee jongens belden aan waarop de bewoner de voordeur opendeed. De twee vertelden voor een basisschool een stroopwafelactie te houden ten behoeve van de kankerbestrijding. De bewoner moest een formulier invullen en een bedrag van 2,25 euro betalen. De bewoner haalde zijn portemonnee uit zijn slaapkamer, maar zag bij terugkeer bij de voordeur dat de twee jongens waren verdwenen.

De bewoner constateerde dat zijn mobiele telefoon niet meer op tafel lag. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan. De twee jongens zijn tussen de 12 en 14 jaar oud, hebben een licht getinte huidskleur en zwart haar. De ene jongen droeg een blauwe spijkerbroek, een donkerkleurige jas tot op de heupen en sportschoenen. De andere droeg een rode trui, een blauwe spijkerbroek en een donkerblauwe jas. Personen die informatie hebben over de diefstal en/of de twee daders, wordt verzocht kontakt op te nemen met de politie, bureau Mijdrecht, telefoon 0900-8844.

Maarssenaar verzint beroving

MAARSSEN Tegen een 23-jarige man uit Maarssen wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het doen van een valse aangifte. De man had dinsdag 16 oktober omstreeks 20.30 uur bij de politie aangifte gedaan van een beroving van geld. De Maarssenaar verklaarde dat hij door de berover met een mes zou zijn bedreigd. Omdat de Maarssenaar wist wie de dader was, had de politie die dader, een 20-jarige Maarssenaar, inmiddels aangehouden.

Uit nader onderzoek rees echter twijfel en nadat de 23-jarige Maarssenaar hiermee werd geconfronteerd, gaf hij toe dat de beroving niet had plaatsgevonden. Hij had het geld verloren en was bang voor zijn ouders om dit op te biechten en verzon de beroving. De aangehouden Maarssenaar werd na tekst en uitleg onmiddellijk in vrijheid gesteld.

Onder invloed

MAARSSEN Een 22-jarige automobilist uit Maarssen is woensdag 17 oktober omstreeks 04.20 uur betrapt op het rijden onder invloed. Politiemensen controleerden hem op de Diependaalsedijk en vermoedde drankgebruik. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat hij 305 ug/l alcohol in zijn lichaam had, terwijl voor een beginnende bestuurder 88 ug/l is toegestaan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Parkeer- en verkeerscontrole

MIJDRECHT Bij een parkeercontrole op de Raadhuislaan, de Croonstadtlaan en het Burgemeester Haitsmaplein dinsdagmiddag 16 oktober zijn 7 bestuurders bekeurd voor het parkeren in de blauwe zone zonder gebruik te maken van de parkeerschijf. Regelmatig wordt door winkeliers bij de politie geklaagd dat er voor het winkelend publiek onvoldoende parkeergelegenheid is.

ABCOUDE Op dinsdag 16 oktober tussen 15.00 en 15.30 uur werd bij een controle op de Hoogstraat, t Marktvelt en de Kerkgaard 7 bestuurders bekeurd voor het parkeren in de blauwe zone zonder gebruikmaking van de parkeerschijf.

MIJDRECHT Bij een radarsnelheidscontrole op de provinciale weg N201 op dinsdag 16 oktober tussen 14.15 en 16.15 uur passeerden 2405 bestuurders de radarpost. Er reden 40 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 129 km/u.

Veel autoinbraken

BREUKELEN Bij de politie zijn dinsdag 16 oktober tien aangiftes binnengekomen van autoinbraken. Deze inbraken zijn gepleegd in de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 oktober. In enkele gevallen is de auto doorzocht en konden de inbrekers waardevolle goederen wegnemen zoals een navigatiesysteem en een laptop. In de meeste autos lagen geen waardevolle goederen, maar is er wel veel schade aangericht. De inbraken vonden plaats op de Hazeslinger, Stinzenlaan Zuid, Nassauplein, Nassaustraat, Sleutelbloem, Willem Torckstraat en Wiardi Beckmanstraat.

De politie vraagt inwoners die mogelijk getuigen zijn geweest van één van deze autoinbraken, contact op te nemen met het wijkteam Breukelen/Abcoude/Loenen via nummer 0900-8844.

Preventie

De beste manier om een auto-inbraak te voorkomen, is te zorgen dat er geen aanleiding is om in te breken. Kortom geen (waardevolle) goederen achterlaten in uw auto. Laat hierbij ook zien dat er niets in de auto ligt door bijvoorbeeld het dashboardkastje open te laten staan.

De politie adviseert ook om een waardevolle goederen zoals laptops en navigatiesystemen goed te registreren. Bij het eventueel aantreffen van (gestolen) goederen, kan de politie u makkelijker traceren en de goederen retourneren.

Melden

Een gerichte actie om een auto-inbreker op heterdaad te betrappen is vaak niet haalbaar omdat de tijdstippen en locaties waarop dit gebeurd erg verschillend zijn. Bent u echter getuige van een auto-inbraak of ziet u iemand die zich verdacht ophoudt bij geparkeerde autos, belt u dan het alarmnummer 112. Hiermee verhoogt u de kans dat de politie de inbreker in de kraag kan vatten. Bent u slachtoffer van een auto-inbraak, doe dan altijd aangifte. U kunt bellen met 0900-8844 voor het maken van een afspraak of aangifte doen via internet.

Laatst gewijzigd 17-10-2007 12:05 | © Politie Utrecht