Martinair


Vrijwillige vertrekregeling groot succes bij Martinair

Schiphol, 17 oktober 2007. De door Martinair voorgestelde vrijwillige vertrekregeling heeft meer dan 150 vrijwilligers opgeleverd die per 1 november a.s. op eigen verzoek het bedrijf zouden willen verlaten. Hiermee wordt aan het motto "maak werk voor een collega" ruimschoots gehoor gegeven. Daardoor wordt getracht het aantal gedwongen ontslagen zoveel mogelijk te beperken. Tot 10 oktober jl. kon men zich vrijwillig aanmelden. Inmiddels worden de met ontslag bedreigde collega's gematcht met de vrijgekomen vacatures.

Na constructief overleg met de pilotenvakbond zullen er geen piloten gedwongen worden Martinair te verlaten. Door een uittredingsregeling voor meer seniore vliegers, het aanbieden van mogelijkheden bij concurrent-luchtvaartmaatschappijen en een aantrekkelijke financiële regeling voor jonge vliegers, zijn voldoende maatregelen genomen.

Vanmiddag vindt wederom overleg plaats tussen de Directie van Martinair en de bonden om het Sociaal Plan af te ronden. Dit Sociaal Plan is alsnog benodigd voor de volgende efficiency slag die gemaakt zal worden met betrekking tot de bestaande processen.

Inmiddels is Martinair voortvarend aan het doorstarten. Voor dochterondernemingen zoals het in Lelystad gevestigde Marfo en het uitzendbureau Skyjob op Schiphol, zijn inmiddels nieuwe eigenaren gevonden.

Het boekjaar 2007 zal met een fors verlies worden afgesloten. Mits we de efficiencyslag op tijd maken, wordt voor 2008 gerekend op een nulresultaat en misschien wel een heel bescheiden winst.




Martinair