Ingezonden persbericht


Uitbreiding sterke positie in zorgmarkt
Vebego neemt EMC over

Voerendaal - 17 oktober 2007 - Familiebedrijf Vebego versterkt haar stevige positie in de zorg door de overname van EMC artsen en verpleegkundigen. Al eerder verwierf Vebego een belang van 50 procent in EMC. De overname maakt voor EMC de weg vrij voor een versnelde versterking en ontwikkeling van de organisatie.

EMC levert op contractbasis artsen en gespecialiseerde verpleegkundigen in de zorg en het bedrijfsleven. EMC is actief in een nichemarkt waar maar weinig professionele partijen thuis zijn. "Wij opereren in een mooi maar moeilijk segment" aldus Ton Goedmakers jr, manager van EMC. "Het gaat om hoog specialistisch werk waarin specifieke kennis en ervaring cruciaal zijn, maar waarin je bovenal 'zorgbloed' moet hebben. Inmiddels hebben we een evenwichtig bedrijfsmodel dat al deze ingrediënten bundelt in een betrouwbare en kostenefficiënte dienstverlening. Er zijn maar weinig partijen die een compleet aanbod van uitzenden, detacheren en bemiddeling van artsen en specialistische verpleegkundigen kunnen bieden".

Voordelen
"Nu EMC een volledig onderdeel van Vebego is, profiteert het maximaal van de backoffice van een grote personeelsdienstenorganisatie. Bovendien biedt de sterke positie van Vebego in de zorg ons een nieuwe ingang naar de markt", aldus Goedmakers.

De volledige overname van EMC betekent voor Vebego een verdere versterking van haar positie in de zorgmarkt. Met bedrijven als Alpheios (schoonmaaksystemen en -producten), Hago (facility services) en Assist (zorgondersteunende processen) heeft Vebego al een stevige positie op een markt die door de toenemende vergrijzing de komende jaren alleen maar sterker zal groeien. De overname van EMC past dan ook in de strategie van Vebego om te groeien in specifieke branches en alle ruimte te geven aan innovaties en nieuwe samenwerkingsvormen. Vanuit een integrale marktbenadering is het een logische stap om met personeelsdiensten nu ook de zorgmarkt te bedienen.

EMC artsen en verpleegkundigen
EMC (Everywhere Medical Care) is in 1993 gestart als uitzendorganisatie voor ambulancehulpverlening maar groeide al snel uit tot een bloeiende organisatie die kwalitatieve oplossingen op maat biedt voor gespecialiseerde personeelsvraagstukken in de Nederlandse gezondheidszorg. EMC levert artsen en gespecialiseerde verpleegkundigen aan ziekenhuizen en ambulancehulpverlening, maar ook aan overheidsinstellingen zoals het Ministerie van Justitie en aan commerciële bedrijven in de petrochemische industrie. Ook verzorgt EMC scholing. In 2006 realiseerde het bedrijf een omzet van bijna 6,¬5 miljoen euro.

Over Vebego
Vebego (www.vebego.com) is een ondernemend familiebedrijf dat in acht landen actief is op het gebied van schoonmaak, facilitaire dienstverlening en personeelsdiensten. Het van oorsprong door Ton Goedmakers senior in 1943 gestarte familiebedrijf is uitgegroeid tot een multinational met ruim 31.000 medewerkers, verdeeld over circa veertig bedrijven in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Zwitserland, Oostenrijk en Italië. In Nederland is Vebego onder andere actief met Hago, Fortron, Stoffels Cleaning, Westerveld Schoonhouders, Tènce! Uitzendbureau, Alpheios, Prisma Facility Management en Assist. Alle bedrijven, die elk zelfstandig opereren in hun eigen (nationale) markt, zijn actief binnen één van de vier activiteitenvelden van het concern: Facility Services, Products & Systems, Facilty Management en Personeelsdiensten. Vebego zoekt continu naar innovatieve producten en diensten die door hun toegevoegde waarde klanten steeds opnieuw verrassen. Vebego is bij uitstek een serviceorganisatie (van mensen, voor mensen), die ook haar maatschappelijke betrokkenheid wil uitdragen. Om hier uiting aan te geven, is in 2005 de Vebego Foundation opgericht, die zich inzet voor de minder bedeelden.

NOOT VOOR DE REDACTIE,