Ingezonden persbericht


Persbericht

M4N start powersessies met affiliates
Programma helpt affiliates hun inkomsten te verhogen

Amsterdam, 17 oktober 2007 --- Affiliate marketing netwerk M4N ziet dat affiliate marketing als onderdeel van de marketingstrategie steeds meer in opmars is. Centraal hierbij staat het verbeteren van verkoopresultaten, bijvoorbeeld door het uitbreiden van verkooppunten op internet door affiliate marketing.

"Omdat wij zien dat affiliates niet het maximale rendement halen uit affiliate marketing organiseren wij zogenoemde powersessies", legt Thomas Joosten, oprichter van M4N, uit. Het doel van de sessies is om de inkomsten van affiliates en dus ook de adverteerders, te verbeteren. De reacties naar aanleiding van de eerste sessie, waarbij voornamelijk GSM partijen aanwezig waren, waren positief. "De praktijkgerichte en interactieve aanpak sprak zeer aan", aldus Joosten.

Tijdens de sessies worden tips gegeven, bijvoorbeeld over hoe affiliates het maximale rendement uit hun website kunnen halen. Daarnaast laat M4N zien hoe statistieken en datafeeds gebruikt kunnen worden. "Een aantal affiliates gebruikte nog nooit eerder datafeeds", merkt Joosten op. Datafeeds is een oplossing voor affiliates die een grote hoeveelheid producten willen promoten op hun website zonder deze één voor één toe te hoeven voegen. Daarnaast is het mogelijk om op datafeeds te filteren. Bijvoorbeeld een affiliate met een website over babykleding filtert babykleding uit de datafeeds. Naast het informatieve gedeelte was er gelegenheid om vragen te stellen over eigen specifieke situaties en bij te praten met vakgenoten.

De volgende sessie is op 16 november en bedoeld voor gpt (get-paid-to) affiliates. De derde sessie is 14 december, speciaal voor affiliates in het shopping segment. Het programma start om 14.00 uur op het kantoor van M4N in Amsterdam en duurt tot 16.30 uur. Aansluitend is er een borrel.

Over M4N
M4N heeft als missie om het zoeken, vinden en kopen van producten op internet gemakkelijker te maken. M4N bereikt dit door een netwerk van website eigenaren, affiliates genoemd, te koppelen aan aanbieders van producten op internet. Het bedrijf ziet de affiliates als distributiekanaal: zij maken informatie (commercieel en niet commercieel) namelijk toegankelijk voor specifieke doelgroepen en linken naar de juiste plekken op de vaak uitgebreide websites van adverteerders. Met M4N kunnen zowel affiliates als adverteerders beter op het online koopproces afstemmen door middel van goede statistieken en promotiemateriaal. Voor meer informatie, zie: Affiliate netwerk voor adverteerders en exploitanten

Hyperlinks
M4N: http://www.m4n.nl
Datafeeds: http://www.m4n.nl/faq.jsf?question=5datafeeds GPT: http://nl.wikipedia.org/wiki/GPT
Kantoor M4N: http://www.m4n.nl/contact.jsp;jsessionid=8FDF4ED3D4DAC54BBA3A61A7F46F6E50 Affiliate netwerk: http://www.m4n.nl/index.jsp

Voor meer informatie voor de pers
Lubbers & De Jong
Maartje van Oeveren
020 421 0565
maartje@l-dj.nl

M4N
Thomas Joosten
020 468 32 54
thomas.joosten@m4n.nl