PvdA Rotterdam


PERSBERICHT

Rotterdam, 17 oktober 2007

PvdA verheugd: aanbesteding OV in Rotterdam van de baan

Vandaag maakt de stadregio bekent dat de aanbesteding van het busvervoer is gestaakt.

De PvdA is blij met dit bericht. PvdA-raadslid Leo Bruijn: "Dit is ontzettend mooi nieuws. De PvdA heeft die aanbesteding nooit zien zitten. Wij willen het stadsvervoer bij elkaar houden, in handen van de RET."

Begin oktober nog dreigde Leo Bruijn (PvdA) in de raad een motie in te dienen om het college te dwingen het busvervoer onderhands aan te besteden bij de RET. Dat is niet meer nodig nu de stadregio zelf deze stap heeft gezet.

Tot voor kort waren de grote steden verplicht om net als de rest van het land het openbaar vervoer aan te besteden. De minister heeft, na een motie van de PvdA-tweede kamerfractie, dit besluit teruggedraaid. De grote steden hebben nu de keuze om al dan niet aan te besteden. De stadsregio Rotterdam kiest er nu voor niet openbaar aan te besteden, maar de huidige concessie tot 2012 te verlengen. Wel onder voorwaarde van marktconformiteit. Want het openbaar vervoer moet zowel kwaliteit bieden als marktconform werken. De stadsregio is voornemens vanaf 2012 het OV in te besteden aan de RET.

Het bestuur van de stadregio nam vandaag een principebesluit om de aanbesteding van het busvervoer te staken. Op 24 oktober wordt dit besluit nog ter advisering voorgelegd aan de regiocommissie Verkeer en Vervoer. Vervolgens neemt het bestuur op 31 oktober een definitief besluit.