Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 17 oktober 2007

Zaanstreek-Waterland, 17-10-2007 o Met: huiselijk geweld, vieze man aangehouden en burenruzie

Burenruzie

Purmerend, dinsdag 16 oktober 2007.

De politie heeft een 41-jarige man uit Purmerend aangehouden omdat hij wordt verdacht van het bedreigen van zijn buurvrouw. De man zou met een zaag een heg, die als erfafscheiding diende, hebben vernield. Toen de vrouw daar een opmerking over maakte zou de man een kapmes hebben gepakt en slaande bewegingen in haar richting hebben gemaakt. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld. Het kapmes werd in beslag genomen.

Vieze man aangehouden

Purmerend, dinsdag 16 oktober 2007, 17:35 uur.

De politie heeft een 34-jarige Purmerender aangehouden als verdachte van het plegen van ontuchtige handelingen. De man zou op de Schaardijk een 9-jarig jongetje hebben benaderd met sexueel getinte vragen. De jongen had direct zijn ouders gewaarschuwd die de politie belden. Er werd een uitstekend signalement van de dader gegeven dat per mobilofoon aan alle eenheden werd doorgegeven. Na enig zoeken werd op het Gildeplein een man aangetroffen die geheel aan het signalement voldeed. Hij werd aangehouden, ingesloten en in verzekering gesteld. De afdeling Zedenzaken stelt een nader onderzoek in. De man zou ook geprobeerd hebben een klein jongetje mee te nemen vanaf een speelveldje aan de Schaardijk. Een 13-jarige jongen heeft foto's van de man op het speelveld gemaakt en heeft ze aan de politie ter beschikking gesteld.

Boetes

Purmerend, woensdag 17 oktober 2007, 11:00 uur.

De politie heeft een 31-jarige automobiliste uit Amsterdam aangehouden omdat er flink wat boetes voor haar open stonden. Een automatische camera in de politieauto herkende een kenteken. De eigenaar moest nog 14 boetes met een totale waarde van ruim 1220,= betalen. De vrouw kon zich niet legitimeren en had niet voldoende geld bij zich voor het betalen van de boetes. Zij werd ingesloten in afwachting van betaling.

Huiselijk geweld

Purmerend, woensdag 17 oktober 2007.

Een 57-jarige man is door de politie aangehouden als verdachte van het plegen van huiselijk geweld. Zijn echtgenote had zich in de badkamer opgesloten nadat haar maan haar mishandeld zou hebben. De politie heeft van de vrouw een aangifte opgenomen en de man ingesloten.

Brand Jedelooschool

Zaandam, dinsdag 16 oktober 2007, 19:58 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een brandstichting bij de voormalige technische school aan de Westzijde. Aan de zijde van de Rembrandtstraat was een brandje gesticht wat na enige tijd naar via de houten gevel naar binnen was geslagen. De brandweer kwam met drie blusvoertuigen ter plaatse en de politie heeft de locatie ruim afgezet. Rond tien voor negen gaf de brandweer het sein 'brand meester'.

Brand in flat

Purmerend, woensdag 17 oktober 2007, 00:03 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van een brand in een flat aan de Boeierstraat. In een appartement op 7-hoog was een brand ontstaan die samenging met een hevige rookontwikkeling. De 37-jarige bewoner werd met ademhalingsmoeilijkheden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De gehele flat werd door politie en brandweer ontruimd. Hierbij werden enkele deuren geforceerd waar na onderzoek niemand thuis bleek. Na een klein half uur werd het sein 'brand meester' gegeven en korte tijd later konden de meeste bewoners weer naar hun woning.

Laatst gewijzigd 17-10-2007 16:44 | © Politie Zaanstreek-Waterland |