Gratis luisterboek van Couperus


ROTTERDAM, 20071017 -- Vanaf vandaag kan iedereen gratis Van oude menschen, de dingen, die voorbij gaan van Louis Couperus als luisterboek downloaden. De roman verschijnt bij LibriVox (www.librivox.org), een vrijwilligersorganisatie die beoogt alle boeken uit het publieke domein als gratis audiobestand uit te geven.

Er zijn al tientallen Engelstalige boeken te downloaden van de site en ook in allerlei andere talen, maar dit boek van Couperus is pas het tweede in de Nederlandse taal. Het eerste was Majoor Frans van A.L.G. Bosboom-Toussaint. De beroemde roman van Couperus is ingesproken door Carola Janssen uit Rotterdam. Eerder nam zij al twee sprookjes van de schrijver op voor LibriVox: De dochter van Blauwbaard en Van het altijd verliefde godinnetje.

Andere vrijwilligers werken op dit moment aan Max Havelaar van Multatuli en Onder Moeders Vleugels van L.M. Alcott. LibriVox stelt de opnamen gratis ter beschikking aan iedereen die ze wil hebben. De term `publiek domein' staat voor vrij van auteursrechten. In Europa zijn dat alle werken waarvan de schrijver meer dan 70 jaar geleden overleed.

Van oude menschen is te downloaden als zip-bestand, als losse mp3-bestanden en in ogg-formaat: librivox.org/van-oude-menschen/.
De totale opnameduur is 8:18:38.





Ingezonden persbericht