Navigatiestemmen.nl reageert op "rel" rondom navigatiestem Samson


DELFT, 20071017 -- In diverse media is op 13 oktober 2007 gemeld dat er sprake zou zijn van een "grote rel" tussen Studio 100 en Navigatiestemmen.nl over de navigatiestem Samson. Het Nederlandse bedrijf Navigatiestemmen.nl brengt stemmen op de markt voor gebruik in navigatiesystemen.

Studio 100 heeft tot op heden op geen enkele wijze contact gezocht met Navigatiestemmen.nl over vermeende schending van intellectueel eigendomsrecht. Navigatiestemmen.nl heeft het nieuws zelf moeten vernemen uit de diverse media tijdens het afgelopen weekend.

"Hier valt geen eer aan te behalen voor producent Studio 100", reageerde advocaat Oscar Hammerstein verbaasd over de ontstane commotie in het SBS6 programma Shownieuws van 13 oktober 2007. "Het lijkt me een typisch gevalletje satire en humor".

Het bedrijf Navigatiestemmen.nl zelf is ook verbaasd over alle ophef. De bedoelde navigatiestem Samson is al ruim acht maanden beschikbaar op de website van Navigatiestemmen.nl. De imitatiestemmen op de site zijn ingesproken door stemacteurs. Het betreffen satirische en humoristische weergaven van bekende stemmen. Dit staat ook uitdrukkelijk vermeld in de diverse disclaimers op de site. De website is onder andere een platform voor (beginnende) stemacteurs.

Navigatiestemmen.nl is van mening dat het maken van satire en imitaties niet aan banden mag worden gelegd. De teksten van de navigatiestemmen zijn niet kwetsend en de stemkarakteristieken worden op een humoristische wijze benadrukt door hun bijzondere toepassing.

Het bedrijf Navigatiestemmen.nl brengt diverse stemmen uit voor gebruik in navigatiesystemen. Naast bekende stemmen van Kim Holland, Emile Ratelband en Gonny van Oudenallen, heeft Navigatiestemmen.nl een collectie bijzondere en grappige imitatiestemmen.





Navigatiestemmen.nl