Gemeente Valkenswaard

Court Jester bij Vogelverschrikkerfestival

CMD & Court Jester bij Vogelverschrikkerfestival

In de week van 20 t/m 28 oktober aanstaande vindt alweer de vijfde editie plaats van het Internationaal Vogelverschrikkerfestival op de Frans van Beststraat. Op donderdag 25 oktober verzorgt de festivalorganisatie in samenwerking met het Centrum voor Muziek en Dans in dit kader een bijzondere muziekhappening. Dit alles onder de titel: De Ontmoeting.

Veel ontmoetingen in het menselijk leven zijn spannend. Deze ontmoeting is wel heel speciaal. Het gaat over een ontmoeting tussen een zangeres en een band. De nummers zijn van te voren afgesproken en eenmalig voorzichtig doorgespeeld, maar er is nooit echt op geoefend. Aan de zangeressen die tekst en melodie kunnen dromen, wordt gevraagd dit nu met een live-band te doen en dan nog voor publiek ook. Bepaald geen simpele opdracht! Speciaal voor deze gelegenheid worden de vocalisten begeleid door de Valkenswaardse formatie: Court Jester. De zangeressen zijn allemaal leerling van Els van den Putte. Vanuit de muziekschool zullen deelnemen: Angela Franken, Sophie Stravens, Ingrid Schrauwen-van Gulick, Milou van Emmerik, Chelsea Foreman. Op het programma prijken onder andere nummers van Krezip, Phil Collins en Trijntje Oosterhuis.

Anouk-tribute
Aansluitend aan de presentatie van de zangeressen zal Court Jester een eigen set spelen, met een tribute aan Anouk. De begeleidingsband van de avond wordt dan aangevuld met de twee vaste zangeressen van de band: Isabelle van Gerven en Brigitte Mesman.

Als je deze muziekhappening wilt bijwonen kan dat. Op donderdagavond 25 oktober aanstaande ben je van harte welkom tussen 20.00 en 22.00 uur in de festivaltent aan de Frans van Beststraat. De toegang is geheel gratis.