Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Inschrijvingen voor Open Nederlandse Jeugdkampioenschappen Rapid nog mogelijk

Op zaterdag 20 oktober vinden in Eindhoven de Open Nederlandse Jeugdkampioenschappen Rapid plaats. Er wordt gespeeld in leeftijdsgroepen die lopen van het geboortejaar 1987 tot 1999. Er zijn al enkele honderden inschrijvingen binnen, maar er kan altijd nog bij. De inschrijving is nog enkele dagen geopend. Haast met inschrijven is geboden want inschrijvingen die pas op het laatste moment binnekomen kunnen niet meer worden verwerkt.

Inschrijven is mogelijk via de website van het toernooi. Daar is ook alle belangrijke toernooi-informatie te vinden.
---

Overwinningen voor Stellwagen en Brandenburg bij WK junioren

In de twaalfde en voorlaatste ronde van het wereldkampioenschap voor junioren in Yerevan (Armenië) hebben Daniel Stellwagen en Daan Brandenburg hun partijen gewonnen. Stellwagen versloeg de Oostenrijker Markus Ragger. Brandenburg won van Dzhurabek Khamrakulov uit Oezbekisten.

Bovenaan de ranglijst blijft het tot de laatste ronde spannend. De oorspronkelijke lijstaanvoerder Ahmed Adly uit Egypte is zijn inzinking helemaal te boven gekomen en is weer tot de eerste plaats opgerukt. Die deelt hij met Ivan Popov uit Rusland. Beide spelers hebben 9 uit 12. Stellwagen staat op 7½ en Brandenburg heeft 7 punten.

Het toernooi is te volgen via de officiële toernooisite.
---