Politie Gelderland-Zuid


Achtervolging na inrijden op bikeragent


Zaltbommel, 20-10-2007 * Vrijdagmiddag zagen bikeragenten een gezochte auto rijden door Zaltbommel. Hierop gaf één van de agenten een stopteken ter hoogte van de Waalkade terwijl hij op de weg stond met zijn mountainbike. De chauffeur negeerde het stopteken. De agent kon op het laatst nog wegspringen waardoor hij voorkwam dat hij werd aangereden.


De mountainbike van de agent werd wel geraakt en enkele meters meegenomen door de auto. Vervolgens ging de auto er met hoge snelheid vandoor over de dijk richting Gameren. Meerdere eenheden werden opgeroepen om achter de auto aan te gaan. Zo ook een dienstdoende videosurveillance auto die de auto in het zicht kreeg in Ammerzoden. Daar begon een hevige achtervolging met snelheden van 150 km/u waar 60 km/u is toegestaan.


Uiteindelijk kon de auto worden klemgezet bij een stoplicht voor wegwerkzaamheden op de Bergsche Maasdijk in Bern. De twee inzittenden werden beide aangehouden voor vele verkeersovertredingen en het inrijden op de bikeragent. De chauffeur is een 19-jarige man uit Zaltbommel. De bijrijder een 25-jarige man uit Zaltbommel. De chauffeur reed zonder rijbewijs en wordt poging tot doodslag ten laste gelegd. De bikeragent heeft hiervan aangifte gedaan.


De 19-jarige chauffeur krijgt daarnaast een lijst verkeersovertredingen van onder andere de hoge snelheid, gladde banden, negeren stopteken voor zijn rekening. Beide mannen uit Zaltbommel zijn vrijdagavond gehoord. De chauffeur blijft in afwachting op zijn proces voorlopig in hechtenis.


Getuigenoproep


De politie zoekt getuigen die het inrijden van de auto op de bikeragent en het negeren van het stopteken hebben gezien. Op dat moment, vrijdag 19 oktober rond 16 uur waren diverse omstanders getuige van dit incident op de Waalkade in Zaltbommel. De politie vraagt specifiek de getuige in een grijze auto (mogelijk Peugeot) om alsnog een verklaring op het bureau te komen afleggen. Getuigen kunnen ook contact opnemen met het politieteam Zaltbommel via 0900-8844. (13)


Laatst gewijzigd 20-10-2007 10:20 © Politie Gelderland-Zuid