Politie Gelderland-Zuid


Jonge vernielers gepakt


Zaltbommel, 20-10-2007 * Vrijdagavond rond negen uur kreeg de politie een melding binnen van brandstichting op een voetbalveld aan de C.A. Leenhofstraat in Zaltbommel.


De laatste tijd kwamen meerdere meldingen binnen bij de politie van een groep jongeren die op verschillende manieren voor overlast zorgden rondom het speelterrein aan de C.A. Leenhofstraat. Zo waren er al enkele vernielingen gemeld, brandjes gesticht en vuurwerk afgestoken.


Twee agenten gingen ter plaatste op de mountainbike. Toen zij bij het speelterrein aankwamen zagen zij de gemelde groep van ongeveer tien jongeren staan bij een brandende container. De jongeren kregen de politie in de gaten en gingen ervandoor.


Twee jongens van 14 en 16 jaar konden na een achtervolging door steegjes in de buurt worden aangehouden. Beide jongens komen uit Zaltbommel en zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Daar hebben beide jongens verklaard de brand te hebben gesticht. Er is een onderzoek ingesteld naar de overige jongeren en de aangerichte schade. (13)