Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Wethouder Coby van Deursen opent skatevoorzieningen Riederpark

BARENDRECHT (vrijdag 19 oktober 2007) - Wethouder Coby van Deursen (Jeugd) opent zaterdag 20 oktober omstreeks 14.00 uur de nieuwe skatevoorzieningen in het Riederpark. De halfpipe en twee andere skate-attributen vervangen de halfpipe die vorig jaar zomer vanwege veiligheidsredenen is verwijderd. De voorzieningen, die vóór de afgelopen zomervakantie zijn geplaatst, voldoen aan alle veiligheidseisen. Ze zijn ontwikkeld in overleg met bewoners, skaters, jeugd- en jongerenwerk en gemeenteambtenaren.

Klachten die buurtbewoners hadden over de oude halfpipe hebben ertoe geleid dat bij de uitwerking van de plannen rekening is gehouden met de problematiek rondom veiligheid en overlast. Brommers en scooters worden in snelheid afgeremd door getroffen verkeersmaatregelen. Het nieuwe hekwerk rondom het voetbal- veld is geluidsarm. Er wordt nadrukkelijk aandacht besteed aan het tegengaan van de (geluid)overlast die 's avonds door niet-skatende jongeren wordt veroorzaakt. Politie, jongerenwerk en gemeente voeren geza- menlijke acties uit. Ook de jongeren zelf dragen een steentje bij: op een bord nabij de locatie staan gedrags- regels die zij zelf hebben opgesteld en waaraan ze zich dienen te houden.

De officiële ingebruikname van de skatevoorzieningen start met een korte, muzikaal ondersteunde demon- stratie door skaters. Vervolgens bieden de KIWANIS Barendrecht wethouder Coby van Deursen een cheque aan met een financiële bijdrage aan de voorzieningen.

Noot voor de pers,