Nederlandse Tafeltennisbond

Goud voor Nederland op het EK
EK SPORTERS MET EEN BEPERKING
Heren Europees kampioen


Op de Europese kampioenschappen in Kranjska Gora (Slovenie) hebben Tonnie Heijnen, Gerben Last en Ronald Vijverberg goud veroverd.

In de openingspartij verloor Gerben Last met 3-1 van Olivier Chateignier. Gerben Last had met name veel problemen met de linkshandige forehand versnelling van Chateignier. Tonnie Heijnen speelde zijn eerste partij tegen Karim Boumedouha. Tonnie Heijnen serveerde gevarieerd en kon het initiatief naar zich toe trekken. De forehand topspin van Boumedouha werd goed ontregeld en Tonnie Heijnen won met 3-1.

Het dubbel, meestal de sleutelpartij, ging met 3-1 naar de Fransen. Het verschil tussen Gerben Last en Tonnie Heijnen en hun Franse opponenten was dat de Fransen beter anticipeerden op de service.

Bij de stand 2-1 achter moest Gerben Last het opnemen tegen Boumedouha. Gerben verspeelde de tweede game onnodig, maar trok de partij met 3-1 naar zich toe door met name met de backhand druk te blijven houden.

In de beslissende partij steeg Tonnie Heijnen boven zich zelf uit en speelde zijn beste partij van het toernooi. Olivier Chateignier kon niet goed omgaan met de druk op de backhand kant en gaf mede hierdoor te veel ruimte aan Heijnen die met een sterke 3-0 winst het goud voor Nederland binnenhaalde.
Naar boven

© 2007, NTTB, Alle rechten voorbehouden.