Digitale Gemeente Houten

CDA Houten stelt vragen bij betaald parkeren

zaterdag 20 oktober 2007 - Bron: cda houten

In de pers zijn allerlei berichten verschenen over plannen voor betaald parkeren. De fractie van het CDA kan deze berichtgeving niet rijmen met de informatie in de recent verschenen begroting waarin het college aangeeft dat de raad bepaalt in welke vorm parkeerregulering wordt ingevoerd. Voordat de raad heeft kunnen spreken over deze kwestie komt het college reeds naar buiten met plannen. Echter, door het college is reeds op 2 oktober een keuze gemaakt: betaald parkeren. Terwijl er naar het idee van het CDA nog wel andere oplossingen voor parkeerregulering zijn.
Daarom heeft de CDA fractie door middel van schriftelijke vragen aan het college haar zorgen geuit over een eventuele invoering van betaald parkeren in Houten Centrum.

De CDA fractie is ook bezorgd om de onrust die betaald parkeren veroorzaakt. Van meerdere kanten hebben bezorgde signalen het CDA bereikt. Ondernemers die nu al te maken hebben met de ongemakken van de verbouwingen in het centrum vragen zich af waar dit toe gaat leiden. De concurrentiepositie ten opzichte van andere ondernemers in Houten wordt kwetsbaarder. Onze vraag is dan ook in hoeverre de winkeliersvereniging t Rond is betrokken bij de plannen.

Het CDA maakt zich zorgen om de effecten die deze invoering kan geven, daarom heeft de fractiebij het college aangedrongen op informatie. Het CDA stelt daar, op voorhand, de volgende vraagtekens bij. Zo is onduidelijk op welke manier het autoverkeer wordt beïnvloed door het betaald parkeren? Hoe de handhaving wordt geregeld, en wat dit gaat kosten? En als laatste vraagt het CDA zich af of betaald parkeren een lastenverhoging voor de burgers met zich mee brengt? Dit zou een niet wenselijke situatie zijn voor het CDA.

Het CDA is van mening dat er ook nog andere oplossingen zijn voor parkeerregulering zoals bijvoorbeeld een parkeerplaats verwijzing systeem dat op de Rondweg automobilisten informeert over de parkeerruimte op de plaats van bestemming. Deze vorm zou het CDA ook onderzocht willen zien.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).