Clairy Polak in gesprek met Jaap van Zweden op Cultura


20 oktober 2007 20.30 uur

HILVERSUM, 20071017 -- Jaap van Zweden begint volgend jaar als chef-dirigent bij het Dallas Symphony Orchestra in Dallas en vanaf september 2008 is hij tevens chef-dirigent van deFilharmonie (Antwerpen). Ook blijft hij aan als chef-dirigent en artistiek leider bij de Omroeporkesten. In een uitgebreid interview, dat op 20 oktober 2007 wordt uitgezonden op Cultura, spreekt Clairy Polak met hem over zijn jeugd, de overstap van violist naar dirigent, de samenwerking met orkesten en zijn ambities.

Cultura is het non stop themakanaal voor kunst en cultuur van de Publieke Omroep, te zien op digitale televisie en op internet. 24 uur per dag, 7 dagen per week recente en oudere programma's over muziek, literatuur, film, (podium)kunsten, documentaires en talkshows. Iedere zaterdag staat Cultura in het teken van klassieke muziek. Om 20.30 uur altijd het Cultura Journaal, gevolgd door meerdere programma's die altijd in één lijn staan zijn met de actualiteit.

Na het interview zijn twee uitzendingen van NPS Klassiek te zien. In de eerste dirigeert Jaap van Zweden het Radio Filharmonisch Orkest in de Negende Symfonie van Anton Bruckner, in de tweede in de Gran Partita van Wolfgang Amadeus Mozart.

Directe link: cultura.nps.nl/page/programmadetail/161937 - hier is ook vast een voorproefje op het interview te bekijken.





Cultura