Politie Groningen
Zaterdag 20 oktober 2007

Provincie Groningen, 20-10-2007

Groningen: fietsster geschept

Een 22-jarige automobiliste uit Groningen zag vrijdagmiddag op de Esperantolaan bij het afslaan een fietsster over het hoofd. Deze, een 20-jarige inwoonster van Groningen, werd geschept. Het slachtoffer werd met onder meer knieletsel naar een ziekenhuis vervoerd. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Groningen: vrachtwagenbanden gestolen

Uit een bedrijf aan de Peizerweg is vrijdagmiddag een zestal vrachtwagenbanden gestolen. Een medewerker van het bedrijf zag omstreeks drie uur een witte bestelbus een loods van de firma binnenrijden. Toen de man een kijkje nam, ging het busje er vandoor en reed hem bijna ondersteboven. Vrij snel bleek dat de drie inzittenden een aantal vrachtwagenbanden hadden meegenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: op strooptocht

Een 24-jarige inwoner van Surhuisterveen werd vrijdagmiddag bij een warenhuis in de Herestraat betrapt op winkeldiefstal. De man had een drietal flesjes parfum gestolen. Nadat de winkeldief aan de politie was overgedragen, kwam uit een tas nog een behoorlijke hoeveelheid cosmetica-artikelen tevoorschijn. Deze had de man uit andere winkels in het centrum weten te stelen. De verdachte verklaarde dat hij de spullen 'voor de kick' had meegenomen.

Groningen: met bolletjes cocaïne aangehouden

Agenten zagen vrijdagavond op de hoek van de Muurstraat en de Hoekstraat twee mannen zich verdacht ophouden. Bij controle van een van de personen kwamen zes bolletjes wit poeder, vermoedelijk cocaïne, tevoorschijn. De verdachte, een 24-jarige inwoner van Groningen, verklaarde dat hij de bolletjes van iemand had gekregen met de bedoeling deze te verkopen. De man werd na zijn arrestatie en verhoor heengezonden. De politie controleert intensief in de omgeving van het betreffende gebied om overlast tegen te gaan.

Groningen: op balkon verstopt

De politie wist vrijdagavond aan de Annastraat op een balkon van een woning een verdachte van mishandeling te arresteren. De man, een 38-jarige Stadjer, had zich daar verstopt nadat hij in de desbetreffende straat zijn vriendin had mishandeld. Hij had haar daarna aan de haren zijn huis binnengesleept. Toen de politie arriveerde, ging de man er vandoor. Hij werd op het balkon achterhaald, aangehouden en ingesloten.

Groningen: mannen uit café gehaald

In en om een café aan de Zonnelaan werden vrijdagavond drie mannen aangehouden die kort ervoor op de Eikenlaan een 36-jarige inwoner van Groningen hadden geschopt en geslagen. Het drietal was na de mishandeling naar het café getogen. De aanhoudingen verliepen niet alle zonder slag of stoot. Een 20-jarige verdachte wilde de politie te lijf gaan, werd daarvan door zijn, eveneens aangehouden, vader weerhouden, maar sloeg met een kopstoot een ruit van een politieauto in. De derde verdachte, een eveneens 20-jarige Stadjer, wist in eerste instantie in de consternatie via de nooduitgang van het café te ontkomen maar werd in de omgeving achterhaald. Het drietal is ingesloten. Het slachtoffer liep onder meer hoofdletsel op. De aanleiding van de mishandeling is nog onbekend. Het slachtoffer zou ook al eerder op de avond door een van de mannen zijn belaagd.

Groningen: vandaal aangehouden

Een fietspatrouille van de politie zag vrijdagnacht dat iemand op de Oosterstraat tegen een winkelluifel sloeg en een fiets probeerde om te gooien. Toen de agenten hiervoor een bekeuring wilden schrijven, probeerden een aantal maten van de verdachte, een 22-jarige inwoner van Groningen, dit te belemmeren. Het gezelschap kon uiteindelijk op afstand worden gehouden. Nadat de 22-jarige zijn bekeuring had gekregen, begon hij de agenten te beledigen. De aanduiding 'mafkees' was hierbij nog de meest vriendelijke. Een en ander resulteerde in een arrestatie van de Stadjer.

Groningen: fietsendief aangehouden

Een 23-jarige inwoner van Groningen probeerde zaterdag in alle vroegte in de Tintangstraat een fiets te stelen. Hij had de pech dat dit werd gezien door een fietspatrouille van de politie. Toen de man in de gaten kreeg dat de politie in de buurt was, probeerde hij nog te doen alsof hij iets in de omgeving van de fiets kwijt was geraakt. Agenten troffen in zijn boekband echter een kniptang aan waarmee het fietsslot was vernield. De man is ingesloten.

Grijpskerk: echtpaar geschept

Een uit Niezijl afkomstig echtpaar werd vrijdagavond op het (brom)fietspad langs de Friesestraatweg tussen Grijpskerk en Niezijl door een bromfietser geschept. De man en vrouw, 44 en 38 jaar, liepen over het pad en werden te laat gezien door de 16-jarige bromfietser. Door de aanrijding kwamen allen ten val. De bromfietser kwam met de schrik vrij. Het echtpaar werd ter plekke door ambulancepersoneel behandeld. De politie maakt een registratie van het verkeersongeluk.

Delfzijl: mislukte vlucht bromfietser

Een 20-jarige inwoner van Delfzijl ondernam vrijdagavond in zijn woonplaats een vergeefse poging aan de politie te ontkomen. Agenten zagen de man zonder verlichting op het voetpad bij de Willemstraat rijden en spraken hem hierop aan. De man had in eerste instantie een vaag verhaal en het lukte hem zogenaamd niet de brommer uit te zetten. Toen een agent hem bij zijn arm pakte, gaf de bromfietser vol gas waarop de tweewieler een wheelie maakte, richting een winkelpui scheurde en met bestuurder ten val kwam. De 20-jarige zette het vervolgens op een lopen maar moest het afleggen tegen de conditie van een van de politiemensen. De Delfzijlster werd aangehouden. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs, de bromfiets was onverzekerd.

Appingedam: dronken automobilist er vandoor

Een 24-jarige automobilist uit Groningen raakte vrijdagnacht vooralsnog zijn rijbewijs kwijt nadat hij in Appingedam was betrapt op het rijden onder invloed. Agenten zagen de man op een merkwaardige wijze wegrijden en een verboden rijrichting negeren. De bestuurder reageerde niet op een stopteken en zette zijn auto pas aan de kant nadat de blauwe zwaailamp van de politieauto was aangezet. Hij rende vervolgens richting een café maar werd in de kraag gegrepen. Op het politiebureau werd een promillage van ruim 1.6 vastgesteld. Hij kon zijn rijbewijs inleveren. Een 24-jarige inwoner van Uithuizen onderging vrijdagnacht hetzelfde lot. Deze automobilist werd op de John F. Kennedylaan in zijn woonplaats betrapt met een promillage van 0,9 promille. Als beginnend bestuurder zat hij daarmee meer dan vier keer boven de norm. Ook hij moet zich voorlopig zonder auto zien te verplaatsen.

Stedum: vrouw ernstig gewond

Een 46-jarige inwoonster van Wagenborgen raakte zaterdagochtend vroeg ernstig gewond bij een verkeersongeluk bij Stedum. De vrouw botste op de Delleweg kort na een bocht door nog onbekende oorzaak op een boom, klapte op een volgende boom waarna de auto op de kant tegen een derde boom tot stilstand kwam. Het slachtoffer moest door de brandweer uit het vernielde voertuig worden gehaald. De aard van het letsel is nog onbekend. De verkeerspolitie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.

Laatst gewijzigd 20-10-2007 10:34 | © Politie Groningen