Politie Drenthe
Zaterdag

Assen, 20-10-2007

Politie bekeurt hardleerse alcomobilist twee keer

RODEN - Een 49-jarige Rodenaar werd vrijdag tot twee keer toe door de politie bekeurd. De onder invloed van alcohol verkerende man werd 's morgens in het centrum door de politie aangesproken en hem werd duidelijk gemaakt niet in zijn geparkeerde auto als bestuurder te gaan rijden. De man beloofde dit doch nog geen minuut later werd hij rijdend op de Kanaalstraat aangetroffen. Hij blies 1025 ug/l. Omdat zijn rijbewijs ingevorderd werd en deze in zijn auto lag die nog aan de Kanaalstraat stond, werd deze opgehaald waarna de man in vrijheid werd gesteld. Nogmaals werd hem duidelijk gemaakt niet te gaan rijden omdat hij zich dan schuldig zou maken aan een misdrijf en hij wederom aangehouden zou worden. Enkele minuten later, 's middags, zag de politie de man toch weer rijden die zijn auto achter zijn woning aan de Kastanjelaan wilde parkeren. Hij werd voor de tweede keer aangehouden. Nu blies hij 830 ug/l en kreeg een tweede dagvaarding en zijn auto werd inbeslaggenomen. (07-186906/07-186954)

Politie druk met aanrijdingen
ZUIDWOLDE - Bij een aanrijding op de kruising van de Slagenweg met de N48 raakte vrijdagmiddag een 59-jarige man uit Alteveer gewond. De man verleende, rijdende op de Slagenweg, geen voorrang aan een over de N48 rijdende 45-jarige autobestuurder uit Dalfsen. Een aanrijding was het gevolg waarbij de 59-jarige veroorzaker met hoofdletsel overgebracht werd naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen. De 45-jarige Dalfsenaar kwam met de schrik vrij. Zijn 42-jarige inzittende echtgenote klaagde over een pijnlijke borst en hun 9-jarig inzittende dochtertje raakte gewond aan haar lip. Het verkeer moest omgeleid worden waarbij er enige filevorming op de N48 ontstond.(07-186993)

Tengevolge van deze filevorming ontstond er op de N48 een kop-staart botsing tussen 3 auto's. Hierbij ontstond veel blikschade doch geen persoonlijk letsel.(07-187009)

Een 31-jarige autobestuurder uit Dedemsvaart zag eveneens de file te laat en probeerde een aanrijding met de laatste auto te voorkomen door de rechterberm in te sturen. Daarbij reed de man een ANWB-praatpaal omver. Ook hier was de schade groot en deed zich geen letsel voor. (07-187014)

Winkeldief aangehouden
EMMEN - Vrijdagmiddag heeft de politie een 29-jarige uit Aalden afkomstige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in een bouwmarkt aan de Wolfsbergenweg een oplader van een accuboormachine zonder te betalen te willen meenemen. De oplader werd door een oplettend personeelslid in de binnenjaszak van de man aangetroffen. Na overleg met justitie werd er proces-verbaal opgemaakt. (07-197037)

Politie bekeurt verkeersdeelnemers

HOLLANDSCHEVELD/HOOGEVEEN - Vrijdagmiddag werd tijdens een motorsurveillance op respectievelijk de Riegshoogtendijk en de Schutstraat voor de volgende feiten bekeurd: niet dragen van de autogordel(9x), overschrijden maximum snelheid op Riegshoogtendijk met lasergun(9x), negeren inhaalverbod(4x), negeren rood verkeerslicht(4x), voetgangers niet voor laten gaan op voetgangersoversteekplaats(2x), geen geldige bromfietsverzekering(2x) en rijden zonder rijbewijs(1x). (07-187042)

Alcomobilist rijdt tegen lichtmast

RODEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag reed een 23-jarige Rodenaar op de Roderweg tegen een lichtmast. De man verklaarde in slaap te zijn gevallen. Hij werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Martiniziekenhuis in Groningen. Daar werd in verband met mogelijk alcoholgebruik een bloedproef genomen. Auto en lichtmast raakten beschadigd. (07-187157)

Politie houdt alcomobilist aan

SMILDE - Een 43-jarige autobestuurder uit Manama(Midden-Oosten) liep in de nacht van vrijdag op zaterdag tegen de lamp. De in Nederland op vakantie zijnde man werd op de Leemdijk gecontroleerd en bleek onder invloed te verkeren. Hij blies 625 ug/l. Na overleg met het Openbaar Ministerie moest hij een geldboete van ¤ 750 direct betalen. Bij niet betalen zou zijn rijbewijs ingevorderd worden. De man betaalde de boete. (07-187142)

Vier verdachten van kledingdiefstal aangehouden
EXLOO - Met hulp van omwonenden heeft de politie vrijdagavond vier inwoners van Ter Apel aan kunnen houden. Ze, twee mannen van 17 en 49 jaar oud en twee vrouwen van 54 en 56 jaar oud, worden ervan verdacht in de Hoofdstraat kleding uit een Humanitas kledingverzamelbak te hebben gehaald. Toen omwonenden het viertal erop aanspraken werd de kleding teruggegooid en de politie gebeld. Om te voorkomen dat de daders met de auto de benen zouden nemen werden ze tegen gehouden door getuigen. De politie onderzoekt de zaak. (07-187131)

Tasjesroof
ASSEN - Een 42-jarige vrouw uit Assen is vrijdagavond in het centrum van haar tas beroofd. De vrouw die met haar twee kinderen over de Brinkstraat in de richting van de Marktstraat liep, werd daarbij gepasseerd door een onbekende man op een scooter. Deze trapte de vrouw tegen haar heup waarna ze ten val kwam. De dader pakte vervolgens de tas van de vrouw en verdween op zijn scooter. De dader droeg donkere kleding en een donkere helm. Eventuele getuigen, het was koopavond, kunnen bellen met 0900-8844. (07-187112)

Politie houdt Coevordenaar aan terzake vernieling
COEVORDEN - Een 29-jarige Coevordenaar kon in de nacht van vrijdag op zaterdag op aanwijzing van getuigen aangehouden worden als verdachte van vernieling van een auto. De man had kort daarvoor een spiegel van een geparkeerde auto aan de Jeroen Boschstraat vernield. Hij werd ingesloten. De dader bekende de vernieling en verklaarde zich te storen aan de al dagen op het trottoir staande auto die het voetpad blokkeerde. Hij kreeg een dagvaarding mee. (07-187159)

Politie houdt verdachten van diefstal c.q. oplichting aan
HOOGEVEEN - Twee verdachten uit Beilen, 27 en 49 jaar oud, zijn vrijdag aangehouden terzake oplichting en diefstal. De mannen, harddrugsgebruikers, worden ervan verdacht een bedrijf aan de Industrieweg te hebben opgelicht. Donderdagmorgen wilden de mannen, die zich uitgaven voor een bedrijf dat daar vaker gereedschap huurde, een aggregaat huren. Omdat ook de mannen daar bekend waren kregen ze deze mee. Echter een 30-jarige werknemer vertrouwde de zaak niet en belde de werkgever van de mannen op, die vertelde dat de mannen niet meer voor hem werkten. Na onderzoek werden de mannen door de politie aangehouden en inverzekering gesteld. Ze worden er eveneens van verdacht op donderdag in Beilen een bladblazer bij een schaftwagen te hebben gestolen. Ze verklaarden zowel aggregaat als bladblazer te hebben verkocht. De politie stelt een onderzoek in. (07-186907)

Huiselijk geweld
EMMEN - Een 25-jarige Emmenaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag als verdachte van huiselijk geweld aangehouden. Hij bedreigde zijn 24-jarige vriendin met een mes. Ook een 24-jarige buurman die te hulp schoot werd met het mes bedreigd. De man, een veelpleger, is ingesloten en de politie stelt een onderzoek in. (07-187170)

MEPPEL - Een 43-jarige man uit Meppel is zaterdagmorgen aangehouden en ingesloten terzake mishandeling van zijn 48-jarige echtgenote. De mishandeling vond in de nacht van vrijdag op zaterdag plaats. Toen de man sliep kon de vrouw de politie inschakelen. (07-187181)

Brandstichting
COEVORDEN - Vrijdagavond moest de brandweer in de Schaepmanstraat in aktie komen om een op een aanhanger staand bankstel te blussen. Doordat de aanhanger dicht tegen een raam van de woning stond sprong het buitenste glas van de thermopaneruit. Door snel optreden van een getuige die de aanhanger bij de woning weg duwde kon een woningbrand worden voorkomen. De politie onderzoekt de zaak. (07-187141)

Politie houdt vervelende gast aan

HOOGEVEEN - Een 42-jarige Hoogevener werd vrijdagavond door de politie aangehouden. De man die kort daarvoor zich zeer vervelend gedroeg bij een café aan de Grote Kerkstraat werd meerdere keren verzocht zich te verwijderen. Hieraan voldeed hij niet. Hij werd aangehouden en ingesloten. (07-187133)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ron Reinds 0592 - 451280